ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Δυστυχώς η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή και θα επικυρωθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από σήμερα η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος εκτός των συνόρων της επικράτειάς της χωρίς να έχει καμιά σχέση με Έλληνες, αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, και ένα κράτος που συνταγματικά λέγεται Βόρεια Μακεδονία αλλά στην καθημερινότητα θα αποκαλείται Μακεδονία. Αν και αρκετά άλλαξαν στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, υπάρχουν πολλά άλλα που αναπαράγουν το ιδεολόγημα του μακεδονισμού.

Οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύ σημαντικές. Όλες μαζί συγκροτούν το Νέο Μακεδονικό Ζήτημα το οποίο είναι πολύ χειρότερο από το Μακεδονικό, διότι έχει την υπογραφή της Ελλάδας.

Υποτίθεται πως ένας σοβαρός λόγος για τη «λύση» του προβλήματος ήταν να απελευθερωθεί η ελληνική διπλωματία από βαρίδια και να εστιάσει στον τουρκικό επεκτατισμό και αναθεωρητισμό, αλλά θα αποδειχθεί πως φορτώθηκε ένα ζήτημα πολύ βαρύτερο από αυτό που διαχειριζόταν και βρισκόταν εν υπνώσει. Είναι δύσκολο σε ένα σύντομο σημείωμα να παρατεθούν όλες οι αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από δω και πέρα. Μερικές, μάλιστα, δεν είναι καν ορατές. Καταγράφω, λόγω χώρου, δύο από αυτές:

Καταρχάς πολύ σύντομα θα εμφανιστούν κινήσεις που θα διεκδικήσουν αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας. Σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει στο παρελθόν, η οποία για λόγους τακτικής εστίασε πρώτα στην αναγνώριση γλωσσικής μακεδονικής μειονότητας. Προσέκρουε στην άρνηση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τέτοια μειονότητα για εθνικούς λόγους, παρόλο που η χώρα καταδικαζόταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα μπορούσε να επικαλεστεί ελληνικό δικαστήριο για να αρνηθεί την ύπαρξη ομάδας ανθρώπων που μιλούν μακεδονικά, τα οποία ως γλώσσα αναγνωρίζει η Αθήνα. Σύλλογοι που προάγουν τον μακεδονικό πολιτισμό και σχολεία που διδάσκουν τη μακεδονική γλώσσα θα ξεφυτρώσουν σαν μανιτάρια, κυρίως, στον βορειοελλαδικό χώρο. Και καθώς το παιχνίδι διαμορφώνεται από ψηλά, θα ακολουθήσει το αίτημα αναγνώρισης μακεδονικής μειονότητας.

Η επικρατούσα σήμερα άποψη του ΟΗΕ για τη μειονότητα είναι «αι μη κυρίαρχοι ομάδες, αι οποίαι αν και βασικά επιθυμούν την ίσην μεταχείρισιν, επιδιώκουν διάφορον μέχρις ενός βαθμού μεταχείρησιν, δια να διατηρήσουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους με τα οποία και ξεχωρίζουν από την πλειονότητα του πληθυσμού». Τα κύρια αυτά χαρακτηριστικά που προστατεύονται είναι η φυλή, η θρησκεία και η γλώσσα. Συνεπώς η μειονότητα μπορεί να αποτελεί διάκριση όχι μόνο από μια κοινωνία προς συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και επιθυμία (διάκρισης) της ίδιας της ομάδας από την κοινωνία στην οποία και διαβιοί.

Η διαχείριση μιας τέτοιας μειονότητας θα αποδειχθεί πιο δυσχερής από τη διαχείριση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, διότι στην περίπτωση της Θράκης υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας που διέπει την παρουσία και λειτουργία της ενώ στην υπό εξέλιξη καμιά συμφωνία δεν προβλέπει το καθεστώς της.

Ξένοι παράγοντες, με πρώτη την Τουρκία, θα συνδράμουν ώστε το ζήτημα να διογκωθεί. Η προσπάθειά τους δεν θα είναι καθόλου δύσκολη. Υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας που είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

Δεύτερη συνέπεια: Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε από το 1990 ως σήμερα εξαιρετική δυνατότητα να συγκροτήσει σοβαρό κράτος και να διαδραματίσει ειρηνικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Για πολλά χρόνια ήταν η μόνη χώρα της χερσονήσου που συμμετείχε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Γενικώς, η Ελλάδα δεν διαθέτει ούτε τις δομές ούτε την πολιτική κουλτούρα για να ξεπεράσει τις βαλκανικές αγκυλώσεις. Είναι μια τελματωμένη κοινωνία. Η ανικανότητα των πολιτικών της επέτεινε αυτή την καχεξία.

Σήμερα, τόσο στα Βαλκάνια όσο και σε άλλους χώρους όπου η Ελλάδα διεκδικεί παρουσία, έχουν αναδυθεί δυνάμεις ανταγωνιστικές. Η Αλβανία, ακόμη και τα Σκόπια συγκαταλέγονται σ’ αυτές. Μπορεί ακόμα η σύγκριση να ευνοεί την Ελλάδα, αλλά η ανταγωνιστική δυναμική είναι ορατή. Το χειρότερο είναι ότι τις δυνάμεις αυτές θέλει –και φαίνεται πως μπορεί– να τις επηρεάσει η Τουρκία, η οποία διεκδικεί ευρύτερο περιφερειακό ρόλο.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία εξελίσσονται συγκρουσιακά. Από τη δυναμική των πραγμάτων. Και στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Και ενώ η Τουρκία έχει προετοιμαστεί για το ρόλο που διεκδικεί, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση αποσύνθεσης και διχασμού. Και την αποσύνθεση και το διχασμό, η Συμφωνία που κύρωσε η Βουλή τα επέτειναν.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτε που να δείχνει αντιστροφή και διάθεση προετοιμασίας του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας για όσα έρχονται.

spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ”Δυστυχως, δεν υπαρχει τιποτε που να δειχνει αντιστροφή και διαθεση προετοιμασιας του πολιτικου συστηματος και της κοινωνιας για οσα ερχονται”.
  Πραγματι δεν υπαρχουν αυτα τα δεδομενα (προετοιμασια πολιτικου συστηματος και κοινωνιας), αλλα αυτα τα δεδομενα ουδεποτε υπηρξαν προ των εθνικων καταστροφων, διοτι στις χρονικες εκεινες συγκυριες δεν υπηρχαν ενωτικοι πολιτικοι-για να μη πουμε οτι ησαν αντιδημοκρατες- και παρεσυραν το Εθνος και τον Ελληνικο λαο σε περιπετειες, με καταληξη τις εθνικες καταστροφες.
  ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΜΑΘΗΣΙΣ.
  1.-Τι προηγηθηκε της εκστρατειας και καταστροφης της Μ.Ασιας;;;.
  Ο εθνικος διχασμος , οι διωξεις των πολιτικων αντιπαλων και οι εξοριες τους στην Κορσικη , μεχρι και η απανθρωπη -για τον τροπο της- δολοφονια του 42χρονου φερελπιδος πολιτικου Ιωνος Δραγουμη , βουλευτου της Φλωρινης απο το 1915 , για να στηριχθει η μειοψηφικη στον λαο αποψη του τοτε πρωθυπουργου Ελευθεριου Βενιζελου -που κατειχε μονος αυτος (ως ναρκισσος) την γνησιοτητα του εθνικου συμφεροντος- και υποστηριζοταν απο ολους τους τοτε Δυτικους γεωπολιτικους παικτες καιεπιπλεον τα ”εβαλε” και με την Λενινιστικη-κομμουνιστικη Ρωσια συμμετεχονας στην εκστρατεια της Ουκρανιας το 1919.
  Τωρα απλως απελασαμε διπλωματες της Ρωσικης Ομοσπονδιας του κ. Πουτιν.
  2.-Τι προηγηθηκε του πραξικοπηματος κατα του Μακαριου και της επεμβασεως των Τουρκων στο νησι, του οποιου κατελαβαν και διατηρουν το 38% του εδαφους του;;;.
  Πραξικοπημα και συλληψη-περιορισμο κατ’οικον- του εκλεγεντος με ψηφο του Ελληνικου λαου Προεδρου της Δημοκρατιας Γεωργιου Παπαδοπουλου ,καταργηση της κυβερνησεως Σπυρου Μαρκεζινη , βαθυς διχασμος στις Ενοπλες Δυναμεις και στον Ελληνικο λαο μετα το Πολυτεχνειο και ταχυτατη προετοιμασια για ”οριστικη” επιλυση του Κυπριακου προβληματος ,-απο μια Ελλαδα που (οπως και τοτε ελεγαν)”σπαταλουσε διπλωματικο κεφαλαιο” απο το 1963- για το εθνικο συμφερον -που μονο ο Ταξιαρχος Ιωαννιδης (και αυτος ναρκισσος) εγνωριζε και εκπροσωπουσε.
  . ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ .
  1.- Μετα την Μικρασιατικη καταστροφη δεν υπηρξε ενωτικος ηγετης για να επουλωσει τις πληγες του Εθνικου διχασμου , χωρις να ”δολοφονησει” τους πεντε πολιτικους και τον Αρχιστρατηγο και να βαθυνει τον Εθνικο διχασμο , που ακομη καλα κρατει.
  Ο ”τρωσας” απο το 1916 με την δημιουργια του κρατους της Θεσ/νικης και την ”εξοντωση”του κρστους των Αθηνων Ελευθεριος Βενιζελος εμεινε εκτος Ελλαδος μεχρι το 1928, οποτε εξελεγη ως πρωθυπουργος , μετα την συνεχη πολιτικη και κοινωνικη αναταραχη στην 5ετια 1923-1928 και την δικτατορια του φιλοδοξου Παγκαλου και αντι να δικαιωθει -παρα την ομολογια του για την πρωτασρχικη ευθυνη του στον Εθνικο διχασμο-εφθαρη ραγδαιως πολιτικως και στα λαικα στρωματα λογω της πτωχευσεως του κρατους μας του 1929 επι πρωθυπουργιας του.
  Εκτοτε τον συντηρουσαν στο προσκηνιο οι Δυτικοι πρωην φιλοι του και σκληρο τμημα των Ενοπλων δυναμεων , που καθε τρεις και τοσο εκανε υπερ του στρατιωτικα κινηματα, με τελευταιο του 1935 , που επεσπευσε και την εγκριθεισα απο την Βουλη -με μεγαλη πλειοψηφια- δικτατορια του Γιαννη Μεταξα.
  2.- Της Κυπριακης καταστροφης του 1974 δεν επακολουθησαν αυτα γιατι την δεδομενη στιγμην υπηρχε και εκληθη να διαχειρισθει την βαθυτατη εθνικη και πολιτικη κριση ο ΕΝΩΤΙΚΟΤΕΡΟΣ πρωθυπουργος του νεου κρατους μας ο αειμνηστος Κων/νος Καραμανλης, που με την Εθνικη κυβερνηση και την αποδοχη του απο το 53% του Ελληνικου λαου μετα τις εκλογες της 17-11-1974 δημιουργησε την Μεταπολιτευτικη Ευρωπαικη Ελληνικη Δημοκρατια ,η οποια αν δεν την ”εκδημοκρατικοποιουσαν ΠΛΕΡΙΑ” με την τροποποιηση του Συντ/τος το 1986 θα εδινε και τωρα λυση προ της χθεσινης κυρωσεως της επωδυνης γαι τα εθνικα μας συμφεροντα Συμφωνιας με τα Σκοπια, διοτι εδινε το δικαιωμα στον Προεδρο της Δημοκρατιας , οταν διεπιστωνε δυσαρμονια μεταξυ της λαικης βουλησεως και της κυβερνητικης πολιτικης να προκηρυξει προωρες εκλογες ,δικαιωμα που τωρα εχει μονο ο εκαστοτε πρωθυπουργος , εν προκειμενω ο κ. Τσιπρας , που θα εξαντλησει με νυχια και με δοντια την 4ετια, επειδη κατα την λαικη παροιμια ” ο βρεγμενος την βροχη-λαικη δυσαρεσκεια- δεν την φοβαται”.
  ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ για οσα ερχονται αγαπητε κ. Σαββιδη.
  Να αγωνισθειτε-αγωνισθουμε να εντοπισουμε και να αναδειξουμε μετα τα οσα ”καταστροφικα” θα μας ελθουν -η καλη μερα απο την αυγη φαινεται-τον πολιτικο ανδρα , που θας μας ΞΑΝΑενωσει και θα διαχειρισθει με εθνικη ,ιστορικη και κοινωνικη ευθυνη τα εθνικα και κοινωνικοπολιτικα μας θεματα.
  Ειδαλλως θα ακολουθησει χειροτερη της 15ετιας 1920-1935 κοινωνικοπολιτικη περιοδος , τωρα μαλιστα που μας περιμενει και η ” λαιμητομος ”του πολυκομματισμου και της εθνικης διαιρεσεως , με την καθιερωση της απλης αναλογικης ως εκλογικου συστηματος.
  Επικλησεις και παρακλησεις θα γινονται απο τους θρησκευτικους λειτουργους ,αλλα ”συν Αθηνα και χειρα κινει”.
  Υ.Γ Μηπως γινεται προσπαθεια επανασυστασεως του ΕΑΜ σε ειρηνικη περιοδο;;;.

 2. Το ότι η διεθνής κοινότητα χαιρέτησε την συμφωνία και την υπερψηφιση της, δεν σας προβληματίζει; Μια ζωή μιζέρια και σκεπτικισμός. Όλοι μας υπονομεύουν πια. Ημαρτον.

  • Οχι μονο δεν με προβληματιζει,αλλα ως υπερηφανο Ελληνα με εκνευριζει-αν δε ημουν αριστερος (αντιαμερικανος-φονιαδες των λαων Αμερικανοι-,αντιγερμανος( γκοου μπακ φραου Μερκελ και τα αλλα τα χαριτωμενα )και ειρηνοφιλος παιδιοθεν )θα εκανα χαρακιρι.
   Σας παραθετω τρεις ρησεις που θεωρω πως πρεπει να αποτελουν τους φωτοδεικτες των Ελληνων πολιτικων και πολιτων.
   1.-Πατρος και μητρος και των αλλων προγονων απαντων τιμιωτερον και αγιωτερον εστιν η ΠΑΤΡΙΣ…
   2.-Φοβού τους Δαναους και δωρα φεροντας.
   3.-Τι γαρ οφελησει ανθρωπον αν τον κοσμον ολον κερδισει την δε ψυχη αυτου ζημιωθει;;; Τι γαρ ανταλλαγμα δωσει της ψυχης αυτου;;;.
   Υ.Γ .-Και ο κ. Τσιπρας και ο Συριζα και εσεις γνωριζετε καλα οτι οι πολλοι,η, λιγοι ξενοι- καταχαρουμενοι για την Συμφωνια αυτη- δεν εχουν εκλογικα βιβλιαρια και δεν θα ψηφισουν στις επομενες εκλογες , οι δε χειροκροτητες πολλες φορες χαιρετουν και με ανοιχτες παλαμες , ιδιαιτερα τους πολιτικους. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
   Τα γεγονοτα που παρεθεσα δεν αποπνεουν ουτε μιζερια , ουτε αποδιδουν ευθυνες στους ξενους , που παντως παντοτε κανουν την δουλεια τους ψαχνοντας για ναρκισσους, φιλοδοξους και ευκολους σε ολα τα κρατη .
   Προτιμω τον σκεπτικισμο και την καχυπποψια ,ιδιαιτερα στις εξωτερικες μας σχεσεις απο τα αληθινα ,η, ψευτικα χαμογελα και τις ακριτομυθιες των κ.κ. Τσιπρα και Κοτζια, γιαυτο και δεν θα αποτελουν υποδειγμα οι δικες μας ενεργειες σαυτην την δισαπραγματευση για τυχον μελλοντικες διαπραγματευσεις απο ολες τις Ελληνικες κυβερνησεις. Δυστυχως οι Αλβανοσλαβοι Σκοπιανοι μας πιασανε κωτσους.
   Και εσεις μη ειστε τοσο γαλαντομος . Θεματα της Πατριδος και του Ελληνισμου σε Ελλαδα και Διασπορα διαχειρισθηκαν και οχι προσωπικες τους υποθεσεις .
   Δεν μπορεις ζητας βοηθεια απο το κοινο -με εθνικο συμβουλιο σαν την Κυπρο-,η, κανεις εκλογες να παρεις μια ανασα για να ξεκινησεις αν σε ξαναψηφισουν. Απλα τα φυσιολογικα και λογικα πραγματα.

 3. Η διεθνης κοινοτης, πού εννοείς, Συνεργούσα

  στή σφαγή τών Ελλήνων κι όλων τών Χριστιανών στή Μικρασία μας,
  από τό 1912, ακόμη
  διά τού εβραιομασόνικου κομιτάτου ένωσις και προοδος
  τών ακόμη έν Θεσσαλονίκη εβραίων έξ εβραίων εισβολέων τού 1492, πού
  μάς σκότωσαν καί μάς εκμεταλλεύτηκαν γιά αιώνες μέ τήν αβάντα τού άλλου εισβολέα
  καί στρατηγικού συμμάχου τους αιώνων μέχρι καί τώρα πού μιλάμε,
  τού τουρκομογγόλου
  (στίς μέρες μας τόν έκαναν πάσα στόν Πούτιν
  καί η παγκόσμια συμμορία τους τόν στηρίζει – τόν τουρκομογγόλο, λέμε
  γιά νά μήν ξεπατώσει ό Πούτιν τό τσαντίρι τών εβραιοροτσιλντ τής αγγλοφραγκογαλλίας,
  τό στημένο μέ τό έτσι θέλω μέσα στή σαλοτραπεζαρία τού Παλαιστίνιου…),

  ψ. φιλιπποπουλε

 4. Μπορεί η θέση μας στα διεθνή θέματα να εξαρτάται από την αδυναμία μας να τα χειριστούμε κι όχι από το συμφέρον της χώρας? Να βρεθούν αυτοί που διαχρονικά θα τηρούν την εξωτερική πολιτική. Ένας μόνιμος υφυπουργός εξωτερικών κι ένα συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής. Αντί για γκρίνιες να πιέσουμε να γίνει το παραπάνω.

 5. Κύριε Επισκέπτη δεν μου αρέσει να κάνω το δάσκαλο. Αν μου άρεζε θα πήγαινα στο γυμνάσιο να διδάξω μαθηματικά. Παρόλα αυτά σε παρακαλώ, λείανε λίγο το σχόλιό σου. Τι διάλογος να γίνει όταν αποκαλείς τον άλλο προδότη και κομματόσκυλο;

  • Συστηματικά οι ανιχνεύσεις αναπαράγουν τις βρισιές που θέλουν ν αποτρέψουν! Ψυχή κ Σαββίδη και πείτε τα μόνος σας μη βάζετε τα λόγια στο στόμα άλλου.

   • Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λές. Δεν θεωρώ κανέναν προδότη, ούτε καν τους πολιτικούς. Εσένα θα θεωρούσα; Τα σχόλια του Επισκέπτη θα τα αφαιρέσω.

    • «Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λές.» = σκοτάδι
     «Τα σχόλια του Επισκέπτη θα τα αφαιρέσω.» = συσκοτιστικό τής παρουσίας κακού(ή καλού) σ’ αυτά

     κι έτσι

     καμμία ελπίδα νά φωτιστούν οί λόγοι
     πού κάνουν τόν πρώτο νά σάς γράφει λόγια ακατάληπτα
     καί είναι μορφωμένος άνθρωπος,
     υποτίθεται…

    • Αφαιρέσατε τα σχόλιά μου, κ. Σαββίδη, διότι ήσαν αιχμηρά, αλλά δεν θα μπορούσαν να είναι και διαφορετικά, απευθυνόμενα σε κάποιον που έχει το θράσος να δηλώνει ότι (υπο)στηρίζει μία κυβέρνηση, που έχει κάνει σαφώς μεγάλη ζημιά στον τόπο.

     Είχα γράψει συγκεκριμένα πράγματα, για το χάλι τής παιδείας, τον συνειδητό αφελληνισμό, την προδοσία στο Σκοπιανό (ψήφισαν “συμφωνία”, που ακόμη δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο των Σκοπίων) και μερικά άλλα, που πρέσβευαν, πρεσβεύουν και τώρα, ευκαιρίας δοθείσης, εφαρμόζουν αυτοί οι εθνομηδενιστές και ο “θεολόγος-κομπιουτεράς” Χρίστος, σαν να μην τρέχει τίποτε, δηλώνει ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ό,τι καλύτερο έχομε.

     Γράφοντας αυτά, δηλώνει κομματικός οπαδός συμμορίας, που συνειδητά καταστρέφει ό,τι έχει ακόμη απομείνει από την Ελλάδα και σβήνετε το σχόλιό μου, επειδή τον έγραψα “κομματόσκυλο”; Γιατί, δεν είναι; Εκτός κι αν συμφωνεί με το σύνθημα “ούτε έθνος, ούτε πατρίδα”, οπότε ας το πει καθαρά, χωρίς περικοκλάδες και φούμαρα.

     Κύριε Σαββίδη, δικό σας το πεπόνι, δικό σας και το μαχαίρι, εγώ είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε να σάς χαλάσει το ιστολόγιο. Αλλά σε κάποιον, σαν τον συγκεκριμένο σχολιαστή, ειλικρινά δεν βλέπω τι έγραψα λάθος.-

     Να είστε καλά κι ευχαριστώ για τον χώρο που τόσα χρόνια μού δώσατε.

 6. Ευχαριστω τον κ.Χ.Αλεξανδροπουλο ,που δεν ανταπαντησε στην δικη μου απαντηση,απο την οποιαν μαλλον προβληματιστηκε.
  ΟΘΕΝ με προβληματισμο και αμφιβολια ας εξεταζουμε στο εξης τα κυβερνητικα πεπραγμενα , γιατι θα ακολουθησουν και αλλα, τωρα που διεπιστωσε -ο κ. Τσιπρας και η ηγετικη ομαδα της Συριζαριστερας- οτι υπαρχουν Ελληνες -”επωνυμοι” και ανωνυμοι-, αρχοντες και λαος που δεν διαθετουν ,η, για καποιο λογο εχασαν τα πατριωτικα βαριδια -γιαυτους- και θεωρουν ως ρεαλισμο ακομη και τις ακροτητες της Συμφωνιας με τα Σκοπια , γιαυτο και τολμουν ακομη να υβριζουν κυριολεκτικως οσους μικρους και μεγαλους διατηρουν αυτα τα πατριωτικα ”βαριδια” , τα οποια δεν αποκλειεται να τα χρειασθουν και αυτοι και ολοι μας για την σωτηρια της Πατριδος και του λαου της απο εξωτερικους και εωτερικους εχθρους.
  Παντως ας μη περιλαβουμε σαυτην την κατηγορια ολους τους αριστερους και τους αλλους ντονμεδες προθυμους , που και αυτοι οι ευπιστοι τωρα εμαθαν οτι η Αριστερα τιποτε δεν μαθαινει και για τιποτε δεν μετανοιωνει και γιαυτο πρεπει να βρει τοιχο στις επομενες εκλογες , για να διακοπεί χωρις καθημερινους εμφυλιους το εθνοφθορο εργο της.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,694ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
19,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα