Το μυστικό της νίκης του Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ebru KARATOSUN
[email protected]

 

Η υπόσχεση παροχής σπιτιών στις σεισμόπληκτες περιοχές. Η αποφασιστική ρητορική στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ο νόμος για τις συντάξεις. Οι αυξήσεις που έκανε σε μισθούς ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις. Η ανάδειξη των οπλικών συστημάτων που κατασκευάζει η τουρκική  αμυντική βιομηχανία.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τον σεισμό και τις οικονομικές δυσκολίες, κατάφερε να είναι πρώτος σε 51 νομούς, συγκεντρώνοντας το 49,50 τοις εκατό των ψήφων στο σύνολο της επικράτειας. Ο μεγαλύτερος παράγοντας στη νίκη του Ερντογάν ήταν η δέσμευσή του για εμπιστοσύνη και συγκεκριμένες και συνεπείς υποσχέσεις για το μέλλον σε όλη την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε ένα χρόνο για την ανέγερση κατοικιών στη ζώνη του σεισμού και το εγγυήθηκε, επέδειξε συνεπή στάση σε αυτό το θέμα. Πέραν αυτών, ο νόμος για το συνταξιοδοτικό, οι συνταξιούχοι, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και η υπόσχεση για αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει τον Ιούλιο και η πρόσληψη συμβασιούχων ιδιωτών και υπαξιωματικών μετά από 7 χρόνια λίγο πριν τις εκλογές εκτιμήθηκαν από τους πολίτες. Και πάλι, η παροχή φυσικού αερίου από το τουρκικό κοίτασμα του Ευξείνου Πόντου στα σπίτια των πολιτών και οι αρνητικές επικρίσεις της Εθνικής Συμμαχίας γι’ αυτή τη διαδικασία προκάλεσαν αντιδράσεις από τους πολίτες. Επίσης η εύρεση και άντληση πετρελαίου από την περιοχή Γκαμπάρ, της ΝΑ Τουρκίας και η ρητορική για εύρεση πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τα προαναφερθέντα έπαιξαν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν.

 

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Εκτός από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν για την αμυντική βιομηχανία, οι στόχοι του AKΡ για τον Αιώνα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έδωσαν έμφαση σε μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία, η οποία συμπίπτει με τους στόχους του Ατατούρκ στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας και ότι τα βήματα που έγιναν στην αμυντική βιομηχανία και στην οικονομία είναι παράλληλη με αυτό. Κι αυτά είχαν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο εκλογικό σώμα.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στις ομιλίες του στις πλατείες των προεκλογικών συγκεντρώσεων ο Ερντογάν παρουσίαζε τα επιτυχημένα αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στην εποχή του. Επέστησε την προσοχή στις επιχειρήσεις που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή σε κάθε περιοχή όπου υπάρχει τρομοκρατική απειλή. Οι αποφασιστικές εκκλήσεις του Ερντογάν προς άλλες χώρες, ιδίως προς τις ΗΠΑ, να σταματήσουν την υποστήριξή τους στις τρομοκρατικές οργανώσεις, έπαιξαν ρόλο και επηρέασαν το εκλογικό σώμα.

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του  AKΡ που έγινε χθες υπό την προεδρία του Προέδρου Erdoğan, αποφασίστηκε η ίδρυση κοινών εκλογικών γραφείων του ΑΚΡ και του MHP σε κάθε νομό, καθώς οι προεδρικές εκλογές πήγαν στον δεύτερο γύρο. Στην παρουσίαση, η οποία περιελάμβανε τους νομούς όπου το ΑΚΡ έχασε ψήφους, αναφέρθηκε ότι σε ορισμένους νομούς, όπως το Χακάρι, το Μπάτμαν, η Ισπάρτα και η Μερσίνα θα υποβληθούν εφέσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Όπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις επαρχίες που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και τη ζώνη του σεισμού και θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του από τις σεισμογενείς επαρχίες. Ο Ερντογάν, ο οποίος είπε στην Κεντρική Επιτροπή«Θα χρησιμοποιήσω μια πιο περιεκτική γλώσσα σε αυτή τη διαδικασία», θα επικεντρωθεί σε τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SINAN OĞAN

Στην ημερήσια διάταξη ήρθε αν το ΑΚΡ θα συναντηθεί με με τον υποψήφιο για την προεδρία Σινάν Ογκάν και τη Συμμαχία ATA, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο για να γίνει δεύτερος γύρος των  εκλογών. Οι επιτελείς του AKΡ δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν με τον Sinan Ogan.

Πηγή: hurriyet.com.tr/infognomonpolics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα