Το μεταναστευτικό θα γίνει η έξοδος της Κυβέρνησης από την εξουσία 

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Παναγιώτης Αποστόλου

Αυτήν την πολιτική φθορά την εισπράττουν τα υψηλότατα στελέχη του Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και για τον λόγο αυτό προσπαθούν να ισιώσουν το καράβι που είναι έτοιμο να μπατάρει, υποσχόμενοι οικονομικές ελαφρύνσεις και παροχές!

Έτσι, μόλις προχθές ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πως ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει δημοσιονομικό όφελος 436 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία θα διανείμει σεβαστό ποσό ως κοινωνικό μέρισμα κατά τον προσεχή Δεκέμβριο και 164 εκατομμύρια ευρώ εντός τον 2020!

Αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, όπως σχεδιάζουν, αλλά ποιους να πρωτοκαλύψει η κυβέρνηση! Τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους δικαιούχους κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης;

Βέβαια, δεν ακούσαμε τίποτε για τις πολυδιαφημισμένες επιστροφές στους συνταξιούχους από το αρπαχτικό νόμο Κατρούγκαλου! Μήπως έβαλε φρένο στην ελληνική κυβέρνηση η κ. Άγκελα Μέρκελ;

Ο Τσίπρας τους έφερε ως φιλοξενούμενους και ο Μητσοτάκης τους κάνει μόνιμους…

Επειδή λοιπόν ο ελληνικός λαός δεν μασάει κουτόχορτο και έχει χορτάσει από τα μεγάλα λόγια τα ωραία – που ακούει από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις – κατά ένα μεγάλο ποσοστό του παύει να ασχολείται με τέτοιου είδους επίπλαστες εξαγγελίες και της σημερινής κυβέρνησης, που άλλα περίμενε από αυτήν όταν απλόχερα την ψήφιζε και τις έδινε αυτοδυναμία! Παύει να ασχολείται με άλλες εξαγγελίες που πετούν την μπάλα στην εξέδρα, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος, και αντιδρά στο οξύτερο πρόβλημα που βιώνει η Πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες και είναι βεβαίως “το μεταναστευτικό”!

Μεγάλη αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και εσχάτως πολύ μεγάλη αντίδραση από τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες, που υποστηρίχτηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές από τη ΝΔ, για την αλλοπρόσαλλη και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πολιτική αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου προβλήματος από την παρούσα κυβέρνηση, που τείνει να διαταράξει τον κοινωνικό και εθνοτικό ιστό της χώρας μας!

Όταν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέλη της ΕΕ, αψήφησαν τις απειλές της ηγεσίας της ΕΕ και αποφάσισαν να προστατέψουν τις χώρες τους από το απειλούμενο μεταναστευτικό – μουσουλμανικό ρεύμα, κλείνοντας παντί τρόπω τα σύνορά τους! Και τα οποία κράτη, αντιμετώπιζαν πολύ μικρότερο πρόβλημα από ότι η Ελλάδα! Εν τούτοις έπραξαν υπέρ του συμφέροντος των χωρών τους και οι άναρθρες κραυγές – απειλές της Γερμανίας πήγαν στις καλένδες!

Έτσι το ερώτημα προς την ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι λογικό και εύλογο! Γιατί δεν υλοποιεί την πολιτική στο “μεταναστευτικό” άλλων ευρωπαϊκών κρατών; Γιατί δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να αυξάνονται καθημερινά οι μεταναστευτικές ροές παράνομων εισερχομένων στην Πατρίδα μας; Αφού με τα επιδόματα που τους δίνονται απλόχερα και που μεγάλο μέρος τους πληρώνει ο πονεμένος ελληνικός λαός των Μνημονίων και της οικονομικής κρίσεως, με τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, με την μόνιμη παραμονή τους σε νέες υπερπολυτελείς κατασκευές σε πέντε νησιά μας, είναι σίγουρο ότι αντί να μειωθούν οι ροές καθημερινά θα αυξάνονται! Από τη στιγμή βέβαια, που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ακούν, το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η Ελλάδα! Με αποκορύφωμα, την απόρριψη του αιτήματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τους ομολόγους του στην ΕΕ, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα των 4 χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα!

Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση της “μεταναστευτικής κρίσης” φαίνεται περισσότερο αδύνατος, περισσότερο ανίσχυρος, έως και περισσότερο επικίνδυνος από τον προκάτοχό του Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Αφού εκείνος επινόησε τα Hot Spot (Κέντρα φιλοξενίας) και ο σημερινός Πρωθυπουργός μετατρέπει αυτά τα Κέντρα σε μόνιμες κατοικίες, όλων αυτών των χιλιάδων παράνομων εισελθόντων στην Ελλάδα!

Θα ακούσει ο Κυριάκος το “σοφό” της Παράταξης;

Ωστόσο, το “μεταναστευτικό” δεν έχει εξοργίσει μόνο την ελληνική κοινωνία και η οποία αντιδρά πλέον, δεν εξοργίζει μόνο τους τοπικούς άρχοντες, εξοργίζει και έχει διχάσει και το κόμμα της ΝΔ! Έναν διχασμό, που με χίλιους τρόπους προσπαθεί το Μαξίμου να ενταφιάσει!

Αλλά, πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, όταν πρωτοκλασάτοι Υπουργοί και Βουλευτές διατυπώνουν αντίθετη άποψη από αυτή του Πρωθυπουργού;

Όταν – και αυτήν κρατώ ως την πιο ηχηρή παρέμβαση – ο “σοφός” της παράταξης και Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, είπε προ ημερών δημόσια:

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Πρέσπες. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ»!

Θα ακούσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νικήτα Κακλαμάνη ή θα χαθεί μέσα στην εθνομηδενιστική αντίληψη, που όπως φαίνεται κληρονόμησε και “μολύνθηκε” από τον “πρώτη φορά αριστερά” Αλέξη Τσίπρα;

Ή θα ακούει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, που γινόμενος βασιλικότερος του βασιλέως, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ισχυρίστηκε, πως:

«Εφεξής δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα σκληρές εικόνες! Αφού η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την προσφυγική ροή και θέλει να χτίσει κλειστούς προσφυγικούς καταυλισμούς»!

Δηλαδή, ποιον ικανοποίησε ο κ. Κουμουτσάκος; Τον ελληνικό λαό που ψήφισε αυτήν την κυβέρνηση για να διαχειριστεί το “μεταναστευτικό” υπέρ του συμφέροντός του και της Πατρίδος του, ή τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος μαζί με άλλους Τούρκους αξιωματούχους το τελευταίο διάστημα ισχυρίζονται ότι οι “μετανάστες” κακοποιούνται και δυστυχούν στην Ελλάδα;

Διαφορετικές τάσεις στη ΝΔ για το “μεταναστευτικό”, τείνουν να την τινάξουν στον αέρα…

Αλλά, ο “πόλεμος” στη ΝΔ καλά κρατεί στο εξόχως εθνικό ζήτημα του “μεταναστευτικού”, παίρνοντας μεγάλες διαστάσεις!

Θα ενθυμήστε άλλωστε, την πολιτική θέση που διατύπωσαν πριν από ημέρες και τον πολιτικό σάλο που δημιούργησαν γι΄ αυτό το ζήτημα οι νέοι Βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησαν την κυβερνητική γραμμή στο “μεταναστευτικό”!

Υποστηρικτής των θέσεών τους, όχι ο όποιος – όποιος, αλλά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ:

«Στη ΝΔ. πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης. Ο κ. Κυρανάκης είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ»!

Προηγήθηκαν βεβαίως, αποδοκιμαστικές δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο!

Από όλα αυτά και από πολλά άλλα, καταγράφονται διάφορες πολιτικές τάσεις στη ΝΔ για το “μεταναστευτικό”, που παρακολουθεί ανήμπορος να ελέγξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η παντογνώστης κ. Ντόρα Μπακογιάννη…

Ωστόσο, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Η οποία μας εκπλήσσει πάντα αρνητικά! Από την εποχή που ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή, τορπίλισε το μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο της κυβέρνησης που μετείχε, επειδή ήταν οι αγωγοί ρωσικοί!

Μέχρι σήμερα, που πιστεύει ότι είναι επ΄ ωφελεία της Πατρίδος η δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών)! Τις οποίες διακαώς επιθυμούν ΗΠΑ, Γερμανία και Αγγλία! Που διακαώς επιθυμούν πολυεθνικές, για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια αλλοδαπών, που τα εμπορεύματα θεωρούνται ότι είναι πέραν από τα όρια του τελωνιακού εδάφους! Που δεν θα υπόκεινται στον κοινό τελωνιακό έλεγχο, που δεν θα έχουν την ίδια φορολογία και τα οφέλη θα τα εισπράττουν ξένες δυνάμεις!

Δημιουργία ΕΟΖ, σε ευαίσθητες περιοχές της Πατρίδος μας, όπως η Θράκη!

Αλλά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι σταθερή στις απόψεις της! Όταν υπερψήφισε – μόνη – το πρώτο Μνημόνιο, αντίθετα από την Κ.Ο. της ΝΔ και διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά!

Δημιουργώντας στη συνέχεια δικό της κόμμα, τη “Δημοκρατική Συμμαχία”! Όπου σε περιοδεία της στη Θράκη μας, αναφορικά με το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε:

«…Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ναι. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι τις προτείναμε, τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες, αλλά με επενδύσεις παραγωγικές. Δηλαδή επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας…»!

Αλλά και προχθές μας εξέπληξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όταν μιλώντας στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ – που αλλού – είπε:

«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσεις προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;”. Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος»!

Δηλαδή τι ακριβώς μας λέγει η κ. Μπακογιάννη; Να κάνουμε εργάτες γης τους παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα! Της ελληνικής γης! Για να πληρώνονται σε ευρώ και η κάθε καθημερινή είσπραξη – πληρωμή του αλλοδαπού να αντιστοιχεί στον μηνιαίο μισθό της χώρας του! Για να βγαίνουν εκτός Ελλάδος τα ευρώ, εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος της δικής της ΝΔ με τους Αλβανούς! Που με ελληνικά χρήματα ανοικοδομήθηκε η γειτονική χώρα για να κουνάει σήμερα το δάχτυλο στην Ελλάδα!

Αλλά λέει και το άλλο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Πως το έχει συζητήσει με Υπουργούς της κυβέρνησης! Ως τι μιλάει η κ. Μπακογιάννη! Εξ όσων γνωρίζουμε δεν κατέχει κυβερνητική θέση! Ποιος την “επιβάλλει” στους Υπουργούς, όπως βέβαια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, πού η παρουσία της είναι περισσότερο συχνή από ότι πρωτοκλασάτων Υπουργών; Τι να συμβαίνει άραγε;

Έρχονται εκλογές…

Με αυτά και με τα άλλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δει πολύ γρήγορα να ναυαγεί το σχέδιό του! Σχέδιο που διαβουλεύεται νέο εκλογικό νόμο, οδηγώντας την χώρα σε εκλογές (με απλή αναλογική), ευελπιστώντας να βγει πρώτο κόμμα και έτσι να πάει σε νέες εκλογές με τον δικό του νόμο, που θα ψηφίσει η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να συνεχίσει τη μακροημέρευσή του στην Εξουσία!

Βλέπετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διδάχτηκε πολλά από τον Αλέξη Τσίπρα!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής.

https://www.pronews.gr/opinion-makers/824278_metanasteytiko-tha-ginei-i-exodos-tis-kyvernisis-apo-tin-exoysia

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. θεοκρατική η αντίληψη κυβέρνησης-Μητσοτακέικου για το λαθρομεταναστευτικό (εδώ https://www.youtube.com/watch?v=D7xrsW0-O18 και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=U1jVWUyqaEU ), τη στιγμή που συντελείται επανάληψη της κατάκτησης της Μικρασίας από τους νομάδες Σελτζούκους, στέλνοντάς μας τώρα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που θα συντελέσουν στη «λιβανοποίησή» μας. Μπορούν πιθανά να μας ξεκινήσουν και κάναν συμμοριτοπόλεμο εντός και να μας καταντήσουνε Συρία, δηλαδή το όνειρο της Τουρκίας για εμάς. Αφού δεν επιζητούν να εφαρμοστεί αυτό που πρότεινε προ πενταετίας περίπου ο Καρατζαφέρης, δηλαδή απευθείας ακτοπλοϊκό επαναπατρισμό τους κατευθείαν από τα νησιά σε Συρία/Λιβύη, χωρίς εξέταση ασύλου και τέτοιες γραφειοκρατίες (με την υποχρέωση της εξέτασης του ασύλου μόνο στις κατά τόπους πρεσβείες μας στο εξωτερικό, καθότι ελληνικό έδαφος είναι και εκείνες), αλλά και επειδή επίσης δεν εξετάζεται η περίπτωση του να κηρύτταμε εμπόλεμη την ελληνοτουρκική μεθόριο (ξηρά, θάλασσα, και αέρα) με πλήρη διακοπή πρόσβασης από την Τουρκία, (με κλείσιμο του εναερίου, θαλάσσιου, και παραμεθόριου μετώπου, με πλήρη διακοπή της όποιας συγκοινωνίας, συνεπακολουθούμενη από ανάκληση διπλωματών/πρεσβευτών, κλείσιμο προξενείων, επανεργοποίηση ναρκοπεδίων, και γενικά προετοιμασίας εμπόλεμου με Τουρκία), τότε η μόνη επαρκής «τελική λύση», που την προτάσσουνε όλοι, θα είναι η μεταφορά των ενήλικων αρρένων λαθρομεταναστών μη ευπαθών σε ακατοίκητα νησιά, με διαχωρισμό των εναπομεινάντων κατά φύλο και με τα γυναικόπαιδα να παραμείνουν στα σημερινά κέντρα κράτησης μέχρι νεοτέρας, αλλά με κοινωνική εργασία των ικανών προς συντήρησης της διαμονής τους. Στα πλαίσια μιας «τελικής λύσης» απαιτείται μεταφορά των αρένων λαθρομεταναστών σε τρεις ακατοίκητες νησίδες, μέσα σε θεμελιωμένους οικισμούς, συνολικής δυναμικότητας περί των πενήντα χιλιάδων κατοίκων. Η χωροθέτηση είναι σημαντικότατο να γίνει στο Ιόνιο, για να αποφύγουμε εμπλοκή Τουρκίας στο Αιγαίο, σε περίπτωση εξεγέρσεως των λαθρομεταναστών. Να προσελκύσουμε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία των υποδομών, λιμενικών, κτιριακών, αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού, υδροδότησης, ηλεκτροδότησης κλπ. Για να προσελκυόταν τέτοιας τάξης ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (περί ενός δισεκατομμυρίου τουλάχιστον) προς χτισίματος ολοκληρωμένων υποδομών, και να βρεθεί πειστικό σχέδιο για την μετέπειτα χρήση των οικισμών αυτών, κατόπιν κόπασης της λαθρομετανάστευσης. Τώρα που το λαθρομεταναστευτικό ακόμη αφορά και τους ευρωπαίους, θα είναι ευκολότερο να πεισθούν (ως χρηματοδότες) για την μετέπειτα χρήση ως «ευρωπαϊκές φυλακές», όπου χώρες ευρωπαϊκές θα ενοικίαζαν χώρους για την φύλαξη των δικών τους κρατουμένων στα νησιά αυτά, μελλοντικώς. Μην αναμένουμε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, πλην οικονομικής, από τους ευρωπαίους, καθότι θεωρούν ότι το πρόβλημά τους είναι λυμένο, στην κατάσταση που είναι τώρα. Θεωρούν ότι τους το λύσαμε εμείς με την υπάρχουσα κατάσταση… Όπως εύστοχα αναφέρει ένας έγκυρος του λαθρομεταναστευτικού εδώ https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=715181179003830&id=100015358634737 δεν υπάρχει συναντίληψη από ευρωπαίους. Ο στρατός/μηχανικό θα διεκπεραιώσει τα απαραίτητα χωματουργικά, με τους Ευρωπαίους να τσοντάρουν για τα οικοδομικά υλικά, τις προκατασκευές, λιμενικά έργα, ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, αποχετεύσεις, όπου απαιτούνται. Μέχρι της απόφασης ασύλου, υποχρεωτική κοινωνική εργασία των αρένων λαθρομεταναστών τόσο στη δημιουργία των υποδομών πάνω στα νησιά αυτά, όσο και στην εξυπηρέτηση της λειτουργίας των υπαρχόντων καταυλισμών. Πρέπει να γίνει κεντρικό δόγμα στα πλαίσια σχεδίου «τελικής λύσης» η υποχρεωτική κοινωνική εργασία κτισίματος στρατοπέδων στις ακατοίκητες νησίδες, με αντάλλαγμα την δωρεάν διαμονή, περίθαλψη, και την διατροφή. Μόνον έτσι θα περάσει μήνυμα να σταματήσουν να έρχονται. Μακροχρόνια, λιγότερο θα κόστιζε σε Ε.Ε./Ο.Η.Ε. η χρηματοδότηση της θεμελίωσης οικισμών σε ακατοίκητα νησιά, από το να ενοικιάζουνε, δια της κυβέρνησης, ξενοδοχεία εσαεί. Ε.Ε./Ο.Η.Ε. πρέπει να πάρουν είδηση ότι επιδοτούν έναν ιδιάζοντα χειμερινό τουρισμό προς την Ελλάδα, και επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση τους κοροϊδεύει, εκμεταλλευόμενη τη χορηγία τους. Με τον καιρό που ξεκινούν οι υποχρεωτικές απελάσεις προς Αφρική/Ασία, θα υπάρξει διάδοση μηνύματος στην οικουμένη «τελικής λύσης» για την νέα διαχείριση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ανεκτοί μόνο προς τους δυτικούς μετανάστες (οι οποίοι βέβαια ελάχιστοι στη χώρα), αλλά αυτοί είναι και οι μόνοι που μπορούνε να φέρουν το καινοτόμο και να κάνουνε τη χώρα καλύτερη. Και όπως και γινεται παντοτε με ζητηματα τετοιας εμβελειας, ετσι και τωρα, ο απλος λαος –στρέφοντας την οργή κατά της κυβέρνησης- θα αποτρεψει τον εποικισμο της χωρας από αφρικανοασιάτες. Η καθαυτη μοιρα του εθνους μας, ήταν ανεκαθεν στα χερια του λαου μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα