Το Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων αντιδρά στις ελληνικές πινακίδες στη βόρειο Ήπειρο

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Κόμμα  για  Δικαιοσύνη, Ενσωμάτωση και Ενότητα –PDIU, που εκφράζει τους Αλβανοτσάμηδες αντέδρασε στην τοποθέτηση οδικών πινακίδων  στην ελληνική γλώσσα στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, Δέλβινου, Κονίσπολης, Φοινίκη και Δρόπολη.

Με δελτίο Τύπου, το PDIU δηλώνει ότι η αναβίωση των ισχυρισμών περί «Βορείου Ηπείρου», κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης Ράμα, είναι το χειρότερο σκάνδαλο των τελευταίων 30 ετών.

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων ζητά από τον πρωθυπουργό να μην γίνει συνένοχος και σύμφωνα με αυτό, η ελληνική γλώσσα είναι δεύτερη γλώσσα μόνο στη Φοινίκη και στη Δρόπολη.

Το PDIU χαρακτηρίζει την τοποθέτηση των ελληνικών πινακίδων ως πρωτοφανή πρόκληση.

«Εάν η αλβανική κυβέρνηση δεν παρέμβει εγκαίρως,  δείχνει ότι έχει το κλειδί για την παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας. Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι Αλβανοί δεν θα παραμείνουν αδρανείς μπροστά σε αυτό το σκάνδαλο και σε  λίγες ημέρες αυτή η ασχήμια θα ανήκει στην ιστορία!

»Το PDIU καλεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, την Εισαγγελέα Μάρκου, τους υπουργούς Λεσάι και Τσακάι να μην γίνουν συνεργάτες του Γεωργίου Ζωγράφου, πριν είναι πολύ αργά!

»Η ελληνική είναι δεύτερη γλώσσα μόνο στη Φοινίκη και στη Δρόπολη και οι πινακίδες πρέπει να είναι πρώτα στα αλβανικά και στη συνέχεια στα ελληνικά», σημειώνει το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων.

shqiptarja.com, newsbomb.al, syri.net,

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα