«Το κόμμα είναι τουρκικό. Νοιώθω Τουρκάλα» – Η δήλωση της προέδρου του μειονοτικού κόμματος στην Θράκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Ανήκω σε μία μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική»

Λίγο απ′ όλα είχαν οι δηλώσεις της Τσιγδέμ Ασάφογλου, προέδρου του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας).

Σε συνέντευξή της στο Open δήλωσε σχετικά με το ΚΙΕΦ πως «Είναι ένα τουρκικό κόμμα αλλά είναι και ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους. Έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μία Τουρκάλα».

Όπως είπε «Νοιώθω Τουρκάλα» αλλά ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για προηγούμενη δήλωση της σχετικά με τη σχέσης της με την Ελλάδα ανέφερε: «Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική και η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Είμαι κάτι το διαφορετικό μέσα στην Ελλάδα. Ανήκω σε μία μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

Σημειώνεται πως στις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης το ΚΙΕΦ συγκέντρωσε 11,58% και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα ενώ σε Ξάνθη και σε Ροδόπη συγκέντρωσε 25,02΅% και 38,01% και αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Ποια είναι, όμως, η μουσουλμάνα προέδρος του κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), που αναδείχθηκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη, στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου;

FACEBOOK/ΚΙΕΦ

Είναι μόλις 32 ετών και κατάγεται από την Ξάνθη. Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την ηγεσία του ΚΙΕΦ και η μικρότερη σε ηλικία αρχηγός του μειονοτικού κόμματος.

Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου, Μουσταφά Αλή Τσαούς, η εκλογή της ήταν τυπική διαδικασία μιας και ήταν η μοναδική υποψήφια για το «δαχτυλίδι» της διαδοχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», η κυρία Ασάφογλου από υπάλληλος στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του DEB (το τουρκικό ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται από τα μέλη του κόμματος) κατέληξε πρόεδρος, μετά την άρνηση των δύο αντιπροέδρων, Οζάν Αχμέτογλου και Αχμέτ Καρά, να αναλάβουν την ηγεσία, όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

FACEBOOK/ΚΙΕΦ

Η ένταξή της στο ΚΙΕΦ έγινε πριν από 3 χρόνια και ως μέλος του ακολουθούσε τον Μουσταφά Αλή Τσαούς σε πολλές από τις αποστολές του στην Τουρκία και σε διεθνή φόρα, απ’ όπου -συνήθως- κατήγγειλε την Ελλάδα για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη».

«Το θέμα είναι να ακούγεται η φωνή της μειονότητας» είχε πει στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανάληψη της ηγεσίας στο DEB.

Με το «καλημέρα», εξάλλου, η ίδια φρόντισε να ανεβάσει πολύ τον πήχη, τονίζοντας ότι «με τη στήριξη του λαού μας, θα πάμε ακόμη πιο μπροστά και να πετύχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες».

FACEBOOK/ΚΙΕΦ

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι γεννημένη το 1987 στο χωριό Χρύσα της Ξάνθης. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι παντρεμένη με τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ιάσμου, Οζτζιάν Μεχμέτ, με τον οποίο έχει ένα παιδί.

Ο σύζυγός της στο παρελθόν διετέλεσε αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Σώστη, με αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας, χωροταξίας, πολεοδομίας, τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνου.

FACEBOOK/ΚΙΕΦ

«Κάθε ψήφος απόδειξη της ”τουρκικής ταυτότητας”»

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της.

Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είχε υποστηρίξει ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ”τουρκικής” μειονότητας». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».

 

 

SPONSORED POST

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια εκκοσμικευμενη -χωρις μαντηλα- Θρακιωτισσα Μουσουλμανα ειναι ο,τι καλυτερο μας προεκυψε στην Θρακη μας , στην οποιαν συμφωνησε με την Συνθηκη της Λωζανης -που παραγει δικαιο-το 1923 ο αειμνηστος Ελευθεριος Βενιζελος να μη ανταλλαγουν οι κατοικοι της Θρακης Μουσουλμανοι , πασης εθνικης προελευσεως και να εχουν και Τουρκικο Προξενειο για να τους εξυπηρετει.
    Εκτοτε επακολουθησε και Ελληνοτουρκικη φιλια απο το 1930 , -ο συγκεκριμενος δε Βενιζελος προτεινε για το βραβειο Νομπελ τον νικητη στην Μ.Ασια Κεμαλ -, γιναμε και συμμαχοι στο ΝΑΤΟ απο το 1952 και μεχρι το 1955 δεν δοθηκε ευκαιρια να τα ”χαλασουμε” ,αν και στην Τριπλη Κατοχη μας η Τουρκια υπερφορολογησε τους Ρωμηους μας της Πολης και των νησιων Ιμβρου και Τενεδου , εξαναγκαζοντας πολλους να την εγκαταλειψουν απο τοτε.
    Το Κυπριακο με την ΕΟΚΑ εφεραν τα Σεπτεμβριανα του 1955 , με τις ανηκουστες καταστροφες και βιαιοτητες των Τουρκων στην Κων/νου ΠΟΛΗ και στο Οικουμενικο Πατριαρχειο ,ηλθαν και οι διωγμοι -λογω και παλι του Κυπριακου -απο το 1964-74και εκτοτε ”κουμπωθηκαμε” , αλλα συγχρονως εξευρωπαισθηκαμε και ”εκδημοκρατισθηκαμε ” σε τετοιο σημειο ,ωστε απο το 1977 -παρα την Τουρκικη επεμβαση στην Κυπρο- το κομμα εξουσιας του ΠΑΣΟΚ να καλει -Ελληνιστι και τουρκιστι- τους μουσουλμανους να διωξουν την επαρατη Δεξια απο Δημους και Κοινοτητες και στη συνεχεια να γινονται ”καρντασια” ,για να μη εκλεγει στις εκλογες του Σεπτεμβριου 2015 ουτε ενας Ελληνορθοδοξος βουλευτης στους Νομους Ροδοπης και Ξανθης. .
    Σε μια σημερινη Ευρωπαικη Ελλαδα , που τελευταια αυτοκαταργειται ως κρατος για τα ανθρωπινα δικαιωματα ολων των κατοικων της και των παρεπιδημουντων μεταναστων -πασης κατηγοριας- εξανισταμεθα σημερα για την πολιτικη εκφραση των Μουσουλμανων της Θρακης μας και θελουμε να αλλαξουμε αρδην την μεχρι τωρα πολιτικη μας , οταν εδω και τρεις μηνες εχουμε και ”πολεμικες” ανακοινωσεις των Υπουργων Εθνικης Αμυνης ;;;.
    Τους δωσαμε ενα δαχτυλο ,αλλα αυτοι -δεν ειναι πρωτη φορα και ουτε οι πρωτοι- θελουν να μας φανε ολοκληρο το απλωμενο χερι μας μεχρι τον Εβρο .
    Καλομελετα και θα ελθουν και αλλοι απο βορρα και δυσμας μετα την Συμφωνια των Πρεσπων να θελουν να μας φανε και ολοκληρο το απλωμενο χερι μας μεχρι την Κερκυρα.
    Δυστυχως οι αυτοαποκαλουμενες μειονοτητες στον Ελληνικο Βορρα -παρ,ότι οχι ιδαιτερα πολυαριθμες- ειναι συμπαγεις και το κυριωτερο συνορευουν με τους ”μητερες πατριδες τους” , γιαυτο και ειναι δυσκολη η διαχειριση τους ,περαν των αλλων γιατι ολοι ειναι ”ομογλωσσοι” και στην Θρακη ”συστεγαζονται ”στα τζαμιά , πομακοι, τουρκογενεις και ρομα,τα οποια και τους συσπειρωνουν σαν τα δικα μας κρυφα σχολεια.
    Τελος να μη ξεχασουμε οτι ο γνωστος μας ”Καλλικρατης”του κ. Ραγκουση ,επι κυβερνησεως του κ. ΓΑΠ , -που δυστυχως δεν τροποποιηθηκε- ενωσε Κοινοτητες Μουσουλμανων σε Δημους , στους οποιους αλλοτε υπερτερουσαν οι Ελληνοορθοδοξοι, με αποτελεσμα να εκλεγονται συνεχως μουσουλμανοι Δημαρχοι , οπως στον Δημο Ιασμου , οπου ζει και ο συζυγος της κας Ασαφογλου,- που παντως- αν δεν ειναι Γκιουλενιστρια ,δεν ειναι σιγουρα Ισλαμιστρια, γιαυτο και ας μη ειμαστε τοσο ανασφαλείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα