Το κομμάτι The Mission «έντυσε» την κηδεία του Ενιο Μορικόνε

8/7/20 | 0 | 0 | 492 εμφανίσεις

Σεβόμενοι την τελευταία του επιθυμία, οι συγγενείς του Ενιο Μορικόνε τον αποχαιρέτησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε μία πολύ «κλειστή» τελετή, η οποία πραγματοποιηθηκε στο παρεκκλήσι της πολυκλινικής Campus Biomedico στη Ρώμη, όπου ο οσκαρικός συνθέτης του παγκόσμιου κινηματογράφου απεβίωσε την νύχτα της Κυριακής σε κλινικη της Ρώμης, σε ηλικία 91 ετών.

Εκτός από τα παιδιά και την σύζυγό του, στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης δύο από τους πιο στενούς φίλους του μουσικοσυνθέτη, ο διάσημος σκηνοθέτης Τζιουζέπε Τορνατόρε και ο δικηγόρος του, Τζόρτζιο Ασούμα.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα adnkronos.com, κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας ακούστηκε το ορχηστρικό κομμάτι The Mission, το οποίο συνέθεσε ο Μορικόνε το 1986 για το σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας και ήταν ένα από τα αγαπημένα του.

Σε αποχαιρετιστήριο σημείωμα που άφησε ο Μορικόνε στους αγαπημένους του, εξηγούσε και το γιατί έδωσε οδηγίες για κηδεία σε κλειστό κύκλο:«για έναν και μόνο λόγο: Δεν θέλω να ενοχλήσω».

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις, Πολιτισμός

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/6/21 | (7 σχόλια)
    Από το 1988, όταν για τις ανάγκες της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" πραγματοποίησα το πρώτο μου ταξίδι σε Σκόπια και Βελιγράδι, έχω ταχθεί κατά της πολιτικής της γειτονικής χώρας. Βεβαίως, τάχθηκα και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως, διότι με αυτήν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο