Το Καστελλόριζο είναι μακριά από την Αθήνα ή κοντά στην Τουρκία;

9/7/20 | 0 | 0 | 479 εμφανίσεις

Νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο πως ο κ. Ροζάκης, καθηγητής πανεπιστημίου, εντεταλμένος σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής συμβούλων του υπουργείου των Εξωτερικών, γνωρίζει ότι η εθνική επικράτεια είναι ενιαία και αδιαίρετη και η κυριαρχία των Ελλήνων επί αυτής πλήρης. Και επίσης ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του ενιαίου και αδιαίρετου χαρακτήρα της εθνικής επικράτειας έχουν ψηφιστεί από τα Συντάγματα της Επανάστασης και έκτοτε ισχύουν αδιαλείπτως, όπως άλλωστε και σε κάθε άλλο εθνικό κράτος.

Ακόμη ότι το μέγεθος και η απόσταση κάθε γεωγραφικού τμήματος της επικράτειας, όπως εν προκειμένω της νησιωτικής ενότητας του Καστελλόριζου, δεν μειώνουν την κυριαρχία των Ελλήνων επί αυτών. Κάθε σημείο της επικράτειας και τα δικαιώματα τα οποία συνεπάγονται από αυτό είναι ισόκυρο με κάθε άλλο. Το ίδιο, άλλωστε, ακριβώς ισχύει για το γαλλικό κράτος σχετικά με την κυριαρχία του επί της πολύ μικρής Μαγιότ στις Κομόρες που απέχει 7.500 χιλιόμετρα από την μητρόπολη, των εξίσου μικρών Μαλβίδων για το Βρετανικό κράτος οι οποίες απέχουν 12.700 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, την Χαβάη για τις ΗΠΑ οι οποίες απέχουν 8.000 χιλιόμετρα, την Γουαδελούπη, την Ρεϋνιόν, και προσθέστε οποιαδήποτε υπερπόντια εθνικά εδάφη οποιουδήποτε κράτους θέλετε.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν καθηγητές όπως ο κ Ροζάκης, διπλωμάτες, πολιτικούς όπως η κα Μπακογιάννη, να επιδεικνύουν δημόσια ένα επιθετικά χαμηλό επίπεδο λογικής και γνώσης. Μου διαφεύγουν οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπουν στον εαυτό τους να χρησιμοποιούν επιχειρήματα όχι μόνο αντισυνταγματικά, αλλά και άκρως αντιφατικά σε βαθμό παιδαριώδη. Αν, σύμφωνα με αυτούς, το Καστελόριζο έχει μειωμένη επήρεια επειδή είναι μικρό και κοντά σε μεγάλες τουρκικές ακτές, τότε το ίδιο ισχύει για όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και για την βόρεια Κέρκυρα, του Οθωνούς. Και ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να μας πουν ότι η Κόνιτσα είναι ποιο κοντά στην Αλβανία, άρα….

Κοντά και μακριά σε σχέση με τι; Με τα γραφεία των εν λόγω στο κέντρο της Αθήνας; Ή μήπως το σημαντικό και το ασήμαντο για το Καστελόριζο ειδικά, ορίζεται ως σημείο υποχώρησης της Ελλάδας ύστερα από απαίτηση της γερμανικής και της αμερικανικής κυβέρνησης; Αν ναι, όπως όλα δείχνουν, τότε το σημαντικό και το ασήμαντο κατά τους παραχωρησίες εθνικών δικαιωμάτων ζυγίζεται ως προτεραιότητα των συμφερόντων των λεγόμενων συμμάχων σε βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Διαβάζοντας λοιπόν, άρθρα, συνεντεύξεις, δηλώσεις συμβούλων του πρωθυπουργού και άλλων του Υπουργείου των Εξωτερικών, ορισμένων πολιτικών, ακούγοντας ότι ακόμη και διπλωμάτες, βουλευτές, εφημερίδες της παρασιτικής οικονομικής ελίτ της χώρας, διαπιστώνει κανείς ότι όλοι αυτοί, είναι διατεθειμένοι να σχετικοποιήσουν την ελληνική κυριαρχία επί τμημάτων της εθνικής μας επικράτειας όσο και να παραχωρήσουν δικαιώματα τα οποία απορρέουν νομίμως από αυτήν, προς όφελος του τουρκικού κράτους. Όπως πρώτος έκανε ο κ. Σημίτης με τα Ίμια, θυμάστε ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου.

Καστελλόριζο και περίεργες δημόσιες ημιεπίσημες τοποθετήσεις

Ας αναρωτηθούμε ως πολίτες: σε ποιον ανήκει η εθνική επικράτεια και η κυριαρχία επί αυτής; Στους ιδιοκτήτες εφημερίδων, καναλιών, ποδοσφαιρικών ομάδων, τζόγου, σε διάσπαρτους καθηγητές, συμβούλους, βουλευτές; Δίνει το Σύνταγμα σε οποιονδήποτε εκλεγμένο, ακόμη και στο σώμα της Βουλής, το δικαίωμα να περιορίζει την σημασία τμημάτων της εθνικής επικράτειας προς όφελος τρίτης ξένης δύναμης;

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/to-kastellorizo-einai-makria-apo-tin-athina-i-konta-stin-toyrkia/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας