Το κακόγουστο θέατρο του εξοχότατου ΓΑΠ: Ζητά την προεδρία του κόμματος που επιχείρησε, αλλά απέτυχε, να διαλύσει

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει δηλώσεις σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία

Με μια λιτή δήλωση, μέσω ενός ερασιτεχνικού βίντεο, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γεώργιος Παπανδρέου (ΓΑΠ), ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διαλύσει.

Ο κ. Παπανδρέου κατέφυγε σε έωλα συνθήματα λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια Νέα Αλλαγή και για να γίνει αυτό προϋπόθεση είναι να ξαναγίνει μεγάλη η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με στόχο μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αναφέρει ο πρωθυπουργός που έδεσε την Ελλάδα με τα δεσμά του μηχανισμού της Ευρωοπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και στα δύσκολα δραπέτευσε για να μην αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν φόβισε τους άλλους υποψηφίους, οι οποίοι θα παραταχθούν απέναντι του με αποφασιστικότητα για να σταματήσουν τη διάλυση του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα, με σαφείς συμβολισμούς να κάνει την ανακοίνωση από το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου, ανάμεσα σε φωτογραφίες του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, σήματα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, είναι γνωστό ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε μία “σκληρή” άποψη για τον γιό του. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου-ΓΑΠ είναι ένας εξ αυτών που επιχείρησαν να το διαλύσουν.

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιδίωξε με το σύνθημα “νέα αλλαγή” να κινητοποιήσει συναισθηματικά το παλαιό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, με ανανεωμένο το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 για «Αλλαγή», ταυτόχρονα με τον πολιτικό προσδιορισμό για «προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στη συντήρηση». Πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς…

Πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει την Φώφη Γεννηματά.

Η δήλωση υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου είναι η εξής:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει η Καθημερινή, είναι δεδομένο ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης) δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις των Ανδρέα Λοβέρδου και Παύλου Χρηστίδη: Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη και στην περίπτωση υποψηφιότητας του Παπανδρέου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι δεν ανέμενε να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου καθώς, όπως είπε, εκτιμούσε πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Πρόσθεσε ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου -η οποία διήρκησε 2 με 2,5 λεπτά- του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας. Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Από την πλευρά του και ο Παύλος Χρηστίδης, απέρριψε κάθε πιθανότητα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του «ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά».

Ο Χάρης Καστανίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσοι από τους υποψήφιους θα μείνουν μέχρι το τέλος και χαρακτήρισε αιφνίδια την εμφάνιση τριών ακόμη υποψηφίων στο κενό μετά την περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά που μέχρι τότε δεν είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος εκτίμησε ότι οι πολλές υποψηφιότητες είναι θετική εξέλιξη, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου διερωτήθηκε αν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα.

Ο ίδιος κατέθεσε πάντως στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής ( ΕΔΕΚΑΠ), τις υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida:

Στο παρασκήνιο έγιναν πολλά σχόλια για την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Στο πολιτικό κομμάτι υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις. «Back to the future» σχολίασε ενδεικτικά υποψήφιος, ενώ συνεργάτης άλλου υποψηφίου προέβλεπε ότι «ξεκινάει η μάχη».

«Μια απ’ τα ίδια» έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος, ενώ άλλος παρατηρούσε ότι ο Παπανδρέου έδειχνε κουρασμένος, χωρίς ενθουσιασμό.

Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής και υποστηρικτής του, στον αντίποδα, τόνιζε ότι προκάλεσε το απαραίτητο για το ΚΙΝΑΛ επικοινωνιακό σοκ. «Αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα Παπανδρέου, δεν θα παίζαμε πρωτοσέλιδο και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων», ανέφερε.

Το κακόγουστο θέατρο του εξοχότατου ΓΑΠ: Ζητά την προεδρία του κόμματος που επιχείρησε, αλλά απέτυχε, να διαλύσει

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και οι αναγνώστες των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ ,αλλά και άλλων ιστοτόπων, θα διερωτώνται σήμερα προς τι εμπλοκή του πρωτοτόκου υιού του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα ,-γνωστού από το 2010 καλύτερα ως ΓΑΠ-.
    Μα φυσικά – για τους της τρίτης ηλικίας Έλληνες ,αλλά και για τους φιλίστορες- ενεπλάκη διότι είναι Παπανδρέου της μοιραίας πολιτικής οικογένειας, η οποία από το 1944 επανειλημμένως έχει σαγηνεύσει τον ελληνικό λαό για να τον οδηγήσει πάντα σε περιπέτειες.
    Τώρα σίγουρα θέλει την δικαίωση του για το ”Καστελλόριζο της αναγγελίας της χρεοκοπίας” και για την περίεργη παραίτηση του από πρωθυπουργός και Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2011 , χωρίς να προηγηθεί ήττα του σε εκλογές , τις οποίες -για όλους τους Έλληνες- έπρεπε να διενεργήσει αμέσως όταν διεπίστωσε αύξηση του ελλείμματος ,ή, να επιδιώξει συμμαχική κυβέρνηση ,έστω και αν υποσχέθηκε το ”λεφτά υπάρχουν”.
    Τέτοια θα ακούμε στις αγορεύσεις του στην Βουλή -αν εκλεγεί- μέχρι τις επόμενες εκλογές, όπως ακούμε και από τον κ.Τσίπρα για την δικαίωσή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
    Ελπίζουμε να μην εξαναγκασθεί να μιλήσει και ο σιωπηλός πρώην πρωθυπουργός και να ξαναζήσουμε την προ του 2010 περίοδο και να ξανακούσουμε και με τον ”αριστερό ψάλτη” το σύνθημα της 25ετίας ” ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”, τώρα που μας ”έζωσαν τα φίδια” από Ανατολάς.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,659ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα