Το Κάιρο ενημέρωσε την Τρίπολη τους όρους για αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων

22/1/21 | 0 | 0 | 284 εμφανίσεις

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης –  (φωτογραφία Αρχείου)

Η Αίγυπτος ενημέρωσε τη κυβέρνηση της Λιβύης, στην Τρίπολη, τους όρους συμφιλίωσης για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ Αιγύπτιων αξιωματούχων και του Chargé d’Affairs της Λιβυκής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα στη συνάντηση συζητήθηκε η επανέναρξη της αιγυπτιακής διπλωματικής εκπροσώπησης στη Λιβύη, καθώς το Κάιρο ενημέρωσε την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας τους όρους για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων ήταν ότι οι Αιγύπτιοι στη Λιβύη δεν θα υποστούν καμία ενόχληση.Ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών Πρέσβης Ναμπίλ αλ Χαμπάσι  επεσήμανε το βάθος των ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφικών χωρών, την έκταση της αλληλεξάρτησής τους και την ανάγκη να εργαστούν για την ενίσχυση, ενοποίηση και εδραίωση αυτής της σχέσης προς το συμφέρον των δύο αδελφικών λαών.

Αυτό έρχεται ως συνέχεια σε όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών κατά την επίσκεψη των μελών της Εθνικής Επιτροπής της Αιγύπτου, για το λιβυκό ζήτημα, στα τέλη Δεκεμβρίου, και του μόνιμου συντονισμού μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, του Μοχάμεντ αλ-Ταχέρ Σιγιάλα και του υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η διεξαγωγή διαδοχικών συναντήσεων για την αντιμετώπιση και επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνάντηση είναι η τρίτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πρεσβείας της Λιβύης στο Κάιρο και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Shorouk News

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο