Το ισραηλινό ναυτικό σκότωσε Παλαιστίνιο ψαρά γιατί παραβίασε τη γραμμή του αποκλεισμού

16/5/17 | 0 | 0 | 426 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(δημοσίευμα από την ισραηλινή ‘haaretz.com’)

 

Περιπολικό σκάφος του Ισραήλ πυροβόλησε κατά ενός παλαιστινιακού αλιευτικού σκάφους, το οποίο σύμφωνα με το εβραϊκό κράτος παραβίασε  τη γραμμή του αποκλεισμού της Γάζας. Ένας από τους ψαράδες σκοτώθηκε ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα τοπικά δημοσιεύματα.

Το ψάρεμα στο βόρειο τμήμα  της Γάζας περιορίζεται στα έξι ναυτικά μίλια από την ακτή. Το ισραηλινό ναυτικό πυροβολεί τακτικά Παλαιστίνιους που παραβιάζουν αυτήν τη γραμμή, αλλά σπάνια οι πυροβολισμοί οδηγούν σε θάνατο ψαράδων.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ψαράδων των Παλαιστινίων δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί συνέλαβαν τους τέσσερις ψαράδες , αλλά ο ένας από αυτούς λίγο αργότερα, ο 25χρονος Μοχάμεντ Μπακρ,  κατέληξε.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τους πυροβολισμούς χωρίς να σχολιάσει τις συλλήψεις και το θάνατο του Παλαιστινίου.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ζητούν την κατάργηση του αποκλεισμού, καθώς επιδεινώνονται οι ανθρωπιστικές συνθήκες στην περιοχή της Γάζας, ενώ το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός της Γάζας,  είναι απαραίτητος για να σταματήσει η εισαγωγή όπλων.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας