Διαψεύδει το Κίεβο πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένετ κάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένκσι να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τερματισμό της σύρραξης στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, το οποίο επιχειρεί να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο στρατοπέδων, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον Ουκρανό, όσο και με τον Ρώσο πρόεδρο.

Δημοσιεύματα σε ισραηλινά μέσα, μεταξύ των οποίων και της Jerusalem Post, ανέφεραν – επικαλούμενα επίσης Ουκρανούς αξιωματούχους – ότι ο Μπένετ απηύθυνε έκκληση προς τον Ζελένκσι να υποχωρήσει απέναντι στα αιτήματα της Μόσχας, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, σύμβουλος του Ζελένσκι, με ανάρτησή του στο Twitter διευκρίνισε ότι το Ισραήλ, όπως και άλλα κράτη που επιχειρούν να λάβουν ρόλο μεσολαβητή, «δεν πρότεινε στην Ουκρανία να συμφωνήσει με οποιοδήποτε όρο που τίθεται από τη Ρωσία».

«Αυτό είναι αδύνατον για πολιτικούς, αλλά και στρατιωτικούς λόγους. Αντίθετα, το Ισραήλ καλεί τη Ρωσία να αξιολογήσει πιο καθαρά τα γεγονότα», πρόσθεσε ο ίδιος.

https://www.militaire.gr/to-israil-den-proteine-na-apodechtoyme-toys-oroys-poytin/