Το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε στο Ιράκ – Ο λόγος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

1/3/17 | 0 | 0 | 800 εμφανίσεις
  • (Φωτ.: EPA / Islamic State Video)

Με μια επιστολή που τιτλοφορείται «αποχαιρετιστήριος λόγος» φέρεται να παραδέχεται την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ ο αρχηγός των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, καλώντας μάλιστα τους μαχητές του να τρέξουν για να σώσουν τη ζωή τους ή να αυτοκτονήσουν.

Ο «αποχαιρετιστήριος λόγος» διανεμήθηκε στους θρησκευτικούς εκπροσώπους του ISIS.

Όπως σημειώνουν πηγές από την ιρακινή επαρχία της Νινευή, στην ανακοίνωσή του ο αλ Μπαγκντάντι παραδέχεται ξεκάθαρα την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Στους υποστηρικτές της οργάνωσης πρότεινε να τρέξουν και να κρυφτούν ενώ κάλεσε τους «μη Άραβες μαχητές» να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να αυτοκτονήσουν με εκρηκτικά έχοντας κατά νου τις «72 παρθένες στον παράδεισο».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Arabiya, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Alsumaria ήταν αυτό που μετέδωσε πρώτο την πληροφορία καθώς και ότι αρκετά από τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν διαφύγει προς τη Συρία, με κατεύθυνση περιοχές που ελέγχονται ακόμη και σήμερα από τους τζιχαντιστές.

Τα νέα για την ύπαρξη της ανακοίνωσης που μένει να διαπιστωθεί εάν είναι αυθεντική, έρχονται τη στιγμή που ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ ιρακινός στρατός πήρε τον έλεγχο του μεγαλύτερου οδικού άξονα της δυτικής Μοσούλης που βρισκόταν στα χέρια του ISIS.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/6/21 | (0 σχόλια)
    Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο