Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους κυρίως εφήβους και παιδιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση.

Όπως αναφέρει το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρταζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη. Επίσης νωρίτερα σήμερα αναρτήθηκε βίντεο από ένα τζιχαντιστή ο οποίος παραδεχόταν ότι η πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους και πως «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.

Μετά τη χθεσινή επίθεση, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν πως προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου άνδρα στο Νότιο Μάντσεστερ χωρίς ωστόσο, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποια είναι η σχέση του με την χθεσινή επίθεση. Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της η Τερέζα Μέι υποστήριξε πως έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης αλλά δεν μπορεί να δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα το όνομά του.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα