Το «ΙΚΑΡΙΑ» έφτασε στη Βηρυτό με βοήθεια από Ελλάδα και Κύπρο και Έλληνες γιατρούς

12/8/20 | 1 | 0 | 196 εμφανίσεις

Το ελληνικό αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» έφτασε στον Λίβανο μεταφέροντας ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια από Ελλάδα και Κύπρο. Την άφιξη του «ΙΚΑΡΙΑ» έκανε γνωστή, με ανάρτηση στο Twitter, η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό.
.
Το «ΙΚΑΡΙΑ» μετέφερε επίσης στον Λίβανο Έλληνες στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές.
.
Η ελληνική μειονότητα του Λιβάνου επλήγη βαριά από τη φονική έκρηξη.
.
Το ελληνορθόδοξο νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» της Βηρυτού, ευρύτερα γνωστό ως «Αλ Ρουμ», έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.
.
Το ωστικό κύμα της πανίσχυρης έκρηξης χτύπησε και την ελληνική – ελληνορθόδοξη συνοικία της Βηρυτού.
.
Το 11% του λιβανέζικου πληθυσμού είναι ελληνικής (ελληνορθόδοξης – ρωμαίικης καταγωγής), είναι Έλληνες Αντιοχείς, απόγονοι των αρχαίων ελληνικών εποικισμών.
.
Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Αντιοχείς είναι αραβόφωνοι, εξαιτίας της διαχρονικής ανικανότητας του ελληνικού κράτους, που αδιαφορεί για τους αρχαίους ελληνικούς γηγενείς πληθυσμούς, λόγω φοβικότητας και κοτζαμπασισμού.
.
Το ίδιο ελληνικό κράτος επίσης δεν ξέρει τι να κάνει τους Έλληνες της Κριμαίας και της Μαριούπολης.
.
Εκτός από τους εκατοντάδες χιλιάδες γηγενείς ρωμιούς, στον Λίβανο υφίσταται και σημαντική ομογενειακή κοινότητα, δηλαδή μετανάστες από Ελλάδα και Κύπρο.
.
΄
.

.https://infognomonpolitics.gr/2020/08/to-ikaria-eftase-sti-viryto-me-voitheia-apo-ellada-kai-kypro-kai-ellines-giatrous/

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Μπράβο στην σημερινή Ελλάδα μας .”Και ταύτα ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι”

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας