Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

26/11/20 | 3 | 0 | 354 εμφανίσεις

Για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Αν και πάλι μπλοκάρει η Γερμανία στις 11 Δεκεμβρίου τις κυρώσεις, τότε νομίζω ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά κατά πόσο θέλουν να συνεχίσουν να ζουν υπό γερμανική κατοχή.

 2. 2
  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΡΙΑΡΟΣ says:

  Νομίζω πως ήλθε νη ώρα να τελειώνουμε με την ηγεσία των Τούρκων. Ακούς κύριε πρωθυπουργέ;
  Γι αυτό αφού ετοιμάσεις τις ένοπλες δυνάμεις πρέπει να διατάξεις το βυθίσατε τους εισβολείς….

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Εγώ έχω την περιέργεια να μάθω σε ποιες Ομάδες του Κοινοβουλίου ανήκουν οι 193 ,που ψήφισαν ΌΧΙ και οι 53 που απείχαν της ψηφοφορίας ,σύνολο 246 Ευρωβουλευτές φιλότουρκοι ,δεδομένου ότι την υπερψήφισαν οι του Λαικού κόμματος-Έλληνες νεοδημοκράτες ;;;.
  Ν΄άταν σοσιαλιστές ,αριστεροπράσινοι ,που για άλλα θέματα ”θυσιάζονται” για Ελλάδα και Κύπρο;;;.
  Ό

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο