Αν για κάτι μπορούσε σίγουρα να καυχηθεί η κυβέρνηση στον ένα και κάτι χρόνο της θητείας της, ήταν η “επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων”, στα θέματα που της προέκυψαν. Μόνο που τα ελληνοτουρκικά έδειξαν ότι και επικοινωνιακά κάτι δεν πάει καλά.

Έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο έμπειρος και παλιός δημοσιογράφος Γιάννης Παπουτσάνης, που διετέλεσε διευθυντής σε πολλές μεγάλες εφημερίδες αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς:

“Συγγνώμη αλλά είναι σοβαροί επικοινωνιακοί χειρισμοί όσα τελευταία παρακολουθούμε σχετικά με την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;
Είναι δυνατόν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού να βγαίνει στα κανάλια και δημοσίως να υποστηρίζει όσα ο αντιναύαρχος ε.α. κ. Διακόπουλος δήλωσε στο OPEN;

Είναι (επίσης) δυνατόν να “διαρρέεται” από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης η συνομιλία που αποδίδεται στον υπουργό Παναγιωτόπουλο με τον κυβερνήτη της φρεγάτας “Λήμνος” για ένα “συμβάν” το οποίο επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί; (σ.σ ο κ.Παπουτσάνης αναφέρεται στην διαρροή προς ΜΜΕ ότι ο ΥΕΘΑ μίλησε με τον κυβερνήτη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και του είπε “πόσο μάγκας είσαι”. Δεν του είπε βέβαια ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε καμία δημοσιότητα του θέματος).

Θα σοβαρευτούν, επιτέλους, όσοι ασχολούνται με το επικοινωνιακό (τουλάχιστον) μέρος της κρίσης; Κι αν αδυνατούν, οι έχοντες την ευθύνη της επιλογής τους μπορούν να τους στείλουν σπίτι τους ή ούτε γι’ αυτό είναι ικανοί;”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

https://www.militaire.gr/to-quot-epikoinoniako-nayagio-quot-tis-kyvernisis-sta-ellinotoyrkika/