Το εξευτελιστικά μικρό μέγεθος της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

12/5/21 | 3 | 0 | 400 εμφανίσεις
Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση.
Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”!
Υπο μία έννοια, η αντίδραση σε μια πρόβλεψη της Συμφωνίας, εγείρει αισθήματα μίσους και δεν επιτρέπεται. Ακόμη και ο σχολιασμός αυτός ίσως είναι επιλήψιμος, κατά τη συμφωνία, στην “Ελληνική Δημοκρατία”, των Τσίπρα- Μητσοτάκη.
Εμποδιζόμεθα να σχολιάσουμε αρνητικά κάτι που προβλέφθηκε ρητά στη συμφωνία. Οι κκ. Τσίπρας και Κοτζιάς, με την κοινοβουλευτική υποστήριξη του κ. Καμμένου αναγνώρισαν Μακεδονική Εθνότητα και Γλώσσα. Και επιβιώνουν, ακόμη πολιτικά. Άρα είναι βούληση λαού. Ο Μητσοτάκης υποκρίθηκε ότι είναι αντίθετος σε κάτι που συμφωνούσε. Η χώρα μειώνεται, ο λαός αδιαφορεί. Η κατάληξη δεδομένη.
Η ταυτότητα είναι το μεγάλο και διαρκές ζητούμενο του ανθρώπου και των κοινωνιών που δημιουργεί.
Το να σου την αναγνωρίζουν είναι κάτι καλό. Λογικό και δεδομένο.
Το να σου την υπεξαιρούν τι είναι;
Δηλαδή, τώρα, η ελληνική πολιτεία και η διεθνής κοινότητα δέχονται ότι το ιδίωμα που μιλούν στη γειτονική χώρα είναι μακεδονικά; Και επειδή οι ονομασίες δεν βγαίνουν τυχαία, οι σλάβοι κάτοικοι της γειτονικής χώρας μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων;
Για να μην παραμυθιαζόμαστε: και η ιστορία, όπως όλα, γράφονται και γίνονται αποδεκτά όπως συμφέρει στο σύστημα κάθε στιγμή.
Οι κκ. Τσίπρας και Κοτζιάς δεν πρέπει να ξεχαστούν από την ελληνική ιστορία. Ούτε και ο διάδοχός του κ Τσίπρα στην κυβέρνηση για το μέγεθος της υποκρισίας του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Μαρία Χ. says:

  Γιατί η μάχη εστάθη ολίγη;
  Λίγα τα αίματα γιατί;
  Τον εχθρόν θωρώ να φύγη,
  Και’ς το κάστρο ν’ανεβή.

  Μέτρα…είν’άπειροι οι φευγάτοι.
  Οπού φεύγοντας δειλιούν
  Τα λαβώματα ‘ς την πλάτη
  Δέχοντα’, ώστε ν’ ανεβούν.

  “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” του Δ. Σολωμού (απόσπασμα)

  Αντί σχολίου. Κι επειδή τα λόγια πάντα είναι φτωχά…

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Ειλικρινά, διερωτώμαι πόσα χρόνια έχει να δει ο τόπος αυτός πολιτική ηγεσία ενός κάποιου αναστήματος. Όσον αφορά στην διδασκαλία τής “μακεδονικής”, θα ήθελα να σάς υπενθυμίσω κι άλλα παρατράγουδα:

  Μητσοτάκης : «Tα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα» – Ανακοίνωσε «Μουσουλμανικό Συμβούλιο» παρά τω Πρωθυπουργώ

  Το παραπάνω δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνεται.

  ΦΕΚ Φύλλο 867/10-06-2006: Η Τουρκική Γλώσσα, στα Ελληνικά σχολεία!!!

 3. 3
  Μαρία Μαγγιώρου says:

  1) “Πολιτική Ηγεσία” = Μάνατζμεντ μιας χώρας-επιχείρησης.
  Στην περίπτωσή μας πρόκειται για μικρο-μεσαία επιχείρηση και για τυπικά εκλεγμένους/νομιμοποιημένους “ηγέτες”. Με άλλα λόγια πρόκειται για εκτελεστικούς διευθυντές με μόνο προσόν την αποστροφή του Κοινού Καλού.

  2) Για τον Μπαμπινιώτη, “δεν είναι αθώα η κλοπή τού ονόματος τής γλώσσας, διότι η γλώσσα είναι βασικό συστατικό ταυτότητας”.
  Μόνο που η εκ του πονηρού ταύτιση της μιας χώρας με την άλλη δεν οδηγεί “ιδίως” τους απληροφόρητους σε πολιτισμική ταύτιση.

  Πολύ μορφωμένος Δυτικοευρωπαίος, με χόμπυ το διάβασμα της νεότερης ελληνικής ιστορίας,ήταν βέβαιος πως Σκοπιανοί και Έλληνες είμαστε το ίδιο, ενώ Έλληνες και Κύπριοι είμαστε διαφορετικοί λαοί που μιλάνε την ίδια γλώσσα!!!

  Σε τέτοια αμιγώς πολιτικά προβλήματα, δεν έχει χώρο η επιστήμη. Το οποιοδήποτε ιστορικό ή γλωσσολογικό επιχείρημα περιττεύει όταν μια πρακτική έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
  Αλλά τι σχέση έχει η πολιτική με την “πολιτική ηγεσία”; Τι σχέση έχουν οι υπηρέτες ξένων οικονομικών και στρατηγικών στόχων με τα συμφέροντα της πατρίδας μας;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο