Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο: Για την επιχείρηση “Chammal”

15/1/21 | 0 | 0 | 111 εμφανίσεις

«O γαλλικός πυρηνικός αερομεταφορέας Charles De Gaulle, ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, θα επιστρέψει στην ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει την παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή ως μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης «Chammal».

Τα παραπάνω είπε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Florence Parly , μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας της Εθνικής Συνέλευσης της Γαλλίας, αναφέρει η ιστοσελίδα Agenzia Nova.

«Η ομάδα μάχης του αερομεταφορέα θα αναπτυχθεί το πρώτο μισό του 2021 στη Μεσόγειο και τον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η δέσμευση καταδεικνύει τη βούλησή μας να καταπολεμούμε την τρομοκρατία σε συνεχή βάση».

Η Parly είπε ότι περίπου 900 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της Επιχείρησης Chammal, ως μέρος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά της Καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή είναι η πρώτη αποστολή για το Charles De Gaulle από τις αρχές του 2020, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα του πληρώματος είχαν μολυνθεί με κορωνοϊό.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης, η υπουργός είπε ότι η ισλαμική τρομοκρατική απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και ότι υπάρχει «κάποια μορφή» επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Η διοίκηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε σχέδια για απόσυρση 500 στρατευμάτων από το Ιράκ στα μέσα Ιανουαρίου, μια κίνηση που θα μείωνε τον αριθμό των στρατευμάτων των ΗΠΑ σε 2.500.

Ορισμένες χώρες του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος απέσυραν τους περισσότερους στρατιώτες τους από το Ιράκ όταν ξέσπασε η πανδημία Covid-19.»

File Photo: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Τσαρλς ντε Γκόλ στο λιμάνι της Τουλούζης. EPA, GUILLAUME HORCAJUELO

ΠΗΓΗ: Agenzia Nova – Difesaportaerei francese Charles De Gaulle torna nel Mediterraneo orientale

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (1 σχόλια)
    Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας