Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τουρκικές εταιρείες να ανοικοδομήσουν τα «απελευθερωμένα εδάφη» στο Καραμπάχ

14/1/21 | 0 | 0 | 57 εμφανίσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ κάλεσε «εταιρείες από το Πακιστάν και την Τουρκία να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της γης που ανακτήθηκε», όπως είπε, σύμφωνα με την Haber Turk.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών του Πακιστάν και του Αζερμπαϊτζάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την Τριμερή Συνάντηση, δηλώνοντας ότι έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν τις σχέσεις σε πολλούς τομείς «αποφασίσαμε να λάβουμε σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση της σταθερότητας και της ευημερίας», όπως είπε.

Η συνάντηση των ισλαμικών χωρών Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, ως συνέχεια τη συνόδου κορυφής του 2017 στο Μπακού. Αποφασίστηκε να διεξάγουν πιο συχνά αυτές τις μορφές των συναντήσεων «και δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάθε 3 ή 4 χρόνια», όπως είπε ο Τσαβούσογλου.

Το τούρκικο δημοσίευμα επισημαίνει στη συνάντηση συζητήθηκε «η ανάπτυξη των υποδομών, ιδίως στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας».

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/1/21 | (0 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Μπορεί να περιμένει κανείς κάτι από την συνάντηση, τη Δευτέρα, των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τις διερευνητικές; Όχι. Τότε, γιατί γίνεται; Για να σωθούν τα προσχήματα εκατέρωθεν. Ό,τι και να λέγεται το παιχνίδι είναι γεωπολιτικό. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας