Το Αζερμπαϊτζάν ανακάλεσε τον πρέσβη στην Αθήνα γιατί «είδε» Αρμένιοι από Ελλάδα να πολεμούν στο Αρτσάχ

8/10/20 | 0 | 0 | 682 εμφανίσεις

Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις για συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων, αρμενικής καταγωγής, στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το αζερικό ΥΠΕΞ, Αρμένιοι πολίτες από ξένες χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν φτάσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και συμμετέχουν στην «επιθετική ενέργεια των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του Αζερμπαϊτζάν από τις 27 Σεπτεμβρίου».

«Ειδοποιήσαμε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι άτομα αρμενικής καταγωγής έχουν φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από το εξωτερικό, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Έχουμε ζητήσει έρευνα. Έπειτα από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν καλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τους ισχυρισμούς του Μπακού περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς» τους ισχυρισμούς του Μπακού για ανοχή της Ελλάδας σε προετοιμασίες τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έγινε χθες αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κλήθηκε στην Αθήνα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού, Νικόλαος Πιπερίγκος.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/922718_azermpaitzan-anakalese-ton-presvi-stin-athina-giati-eide-armenioi-apo

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/10/20 | (4 σχόλια)
    Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που έχουν πλάσει ολόκληρη θεωρία σχετικά με τον covid και την χρησιμοποίησή του, όπως λένε. Γενικώς, πιστεύουν πως ο covid εφευρέθηκε ως μέσον από τους διαμορφωτές της παγκοσμιοποίησης (λες και είχαν ανάγκη τον covid ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας