Το άτομο-χωρίς θέληση ανήκει στους άλλους! Όχι μόνο δεν βλέπει τον ολοκληρωτισμό, αλλά του αρέσει κιόλας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μαρία Μαγγιώρου says:

1) H φιλοσοφία λοιδορείται από την κυρίαρχη σκέψη (τον αγγλικό εμπειρισμό) γιατί α) υποτιμάται το Νόημα της Ζωής και β) γιατί συγχέεται με την «θεωρία» (αφηρημένη σκέψη) που είναι γερμανικό προϊόν. Η θεωρία μάλιστα είναι ο λόγος που την πάτησαν τα παιδιά του Χάιντεγκερ.

Κατά τη θεωρία της Άρεντ, είναι ο τερματισμός της φιλοσοφίας/θεωρίας ως contemplation (ενόρασις) που έφερε στο προσκήνιο τον άνθρωπο-χωρίς-σκοπό.

Ο γερμανικός αυτός τρόπος σκέψης μοιάζει με την ανατολίτικη σκέψη που είναι συνυφασμένη με τον ολοκληρωτισμό!

Επειδή οι Γερμανοί υπερτιμούν το Όλον ως το Απόλυτο, πιστεύουν πως «η Εργασία ελευθερώνει» και έτσι ξεμπερδεύουν με την ατομική Ελευθερία μέσω μιας ακόμα Σύνθεσης (παλιά και χαρακτηριστική τους τέχνη).

2) Ο σημερινός νεομεσαιωνισμός είναι η επικράτηση της ανατολίτικης απάθειας = η αντικατάσταση της ατομικής Βούλησης με το ναρκισσιστικό «να περνάμε καλά». Πρόκειται για τον «βελούδινο ολοκληρωτισμό» που περιγράφει στο πρόσφατο βιβλίο του ο π. Ν. Λουδοβίκος.

Αντί για Λαό, έχουμε το Πλήθος που αναζητά την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καλά. Αντί για εθνικές κυβερνήσεις, έχουμε διεθνείς οργανισμούς που επιβάλλουν δικτατορικά οικονομικά και πολιτικά μέτρα.

Η επιβολή κυρώσεων για διαφωνούντες εκ μέρους του (αναζωογονημένου ) ΝΑΤΟ δεν διαφέρουν από τις απειλές για τη μη συμμόρφωση εκ μέρους του ΔΝΤ.

Μεσαιωνισμός είναι η κυριαρχία του ασυνείδητου αντί του συνειδητού = η μη αμφισβήτηση των νέων εξουσιών που μοιάζουν (και ως προς τις μεθόδους) με την παπική εξουσία.

Και η μη αμφισβήτηση οφείλεται, κατά βάση, στο ότι ο δυτικός θεός είναι υπερναρκισσιστικός, δηλαδή η δυτική οντολογία είναι μακριά από την Αλήθεια του Όντος. Επιπροσθέτως, η κρατική επιτήρηση μεταμορφώθηκε σε διεθνές σύστημα προπαγάνδας = στην κατάργηση του εαυτού. Το άτομο-χωρίς θέληση ανήκει στους άλλους! Όχι μόνο δεν βλέπει τον ολοκληρωτισμό, αλλά του αρέσει κιόλας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα