Τούρκος ναύαρχος στοχοποιεί τους επάκτιους Exocet σε Αιγαίο και Κύπρο: «Ξέρουμε που είναι – Ετοιμάζουμε έκπληξη»

18/11/20 | 1 | 0 | 1,920 εμφανίσεις

Ο ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, αναφερόμενος στους ελληνικούς και κυπριακούς Exocet είπε:

«Επάκτιες συστοιχίες έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα νησιά της Σκύρου και της Λήμνου στο Αιγαίο, αλλά και η Κύπρος στις νότιες ακτές της  στην περιοχή των βρετανικών βάσεων. 

Αυτά είναι γνωστά. Οι θέσεις τους είναι γνωστές.

Δεν υπάρχει έκπληξη σε αυτά. Αυτό όμως που θα είναι μεγάλη έκπληξη είναι αυτό που δεν ξέρουν», είπε ο Gürdeniz,, αφήνοντας σαφείς απειλές κατά των συστοιχιών.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα διαθέτει 2 συστοιχίες EXOCET MM-40 BLOCK2 και η Κύπρος τρεις, τις οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να εκσυγχρονίσει, αλλά ποτέ δεν είχε επίσημα αποκαλύψει τις θέσεις τους.,

Το ότι ο Τούρκος αντιναύαρχος -το γεγονός ότι είναι απόστρατος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αντίθετα είναι «κομιστής» των θέσεων του τουρκικού Γενικού επιτελείου- αναφέρθηκε στους ελληνικούς Exocet πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Επιπρόσθετα αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θεωρεί τους Exocet απειλή για τη ναυτική της δύναμη και δικαίως τους θεωρεί έτσι.

Βέβαια τα βλήματα πρέπει να ενισχυθούν με περισσότερους εκτοξευτές όπως και επιτέλους το ΠΝ πρέπει να προχωρήσει στην αγορά των νέων πυραύλων NSM  οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τους block 2 που είναι σε υπηρεσία τώρα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/935819_toyrkos-nayarhos-stohopoiei-toys-epaktioys-exocet-se-aigaio-kai

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ”ΟΠΛΩΝ”ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ.
  ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ‘ΚΑΜΩΝΜΑΣΤΕ” ΩΣ ΔΥΝΑΤΟΙ ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ”ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ”,ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ”ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ” ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ.
  ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΙΟΥΛΙΟΣ 1974 ΚΑΙ ”ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΙΛΟ”.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  4/12/20 | (0 σχόλια)
  της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας