Τούρκος αξιωματούχος: Ζητήσαμε στρατιωτική βάση από την Τυνησία

25/7/20 | 0 | 0 | 191 εμφανίσεις

Ιούλιος 24, 2020.

Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MiT), Ισμαήλ Χακί Μούσα [İsmail Hakkı Musa] σε συνέντευξή του στο κανάλι «Russia Today» δήλωσε ότι η Τουρκία ζήτησε να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στην Τυνησία για να παρέμβει στη Λιβύη, παραδέχθηκε ότι η Τυνησία αρνήθηκε να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα  και επέμεινε να παραμείνει ουδέτερη.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα της επιρροής της Τουρκίας στην Αλγερία προκειμένου να έχει πρόσβαση στη Λιβύη, απάντησε:

Η Τουρκία συζητά με την Τυνησία και την Αλγερία, φυσικά δεν υπάρχει η έννοια του εξαναγκασμού αλλά πρωτοστατεί το αίτημα για να απαλλαγούμε από αυτήν την τρομερή κατάσταση στη Λιβύη.

Είναι αλήθεια, ζητήσαμε μια βάση από την Τυνησία και όσο αφορά την Αλγερία να δηλώσει ουδετερότητα, αλλά δυστυχώς, η Γαλλία είναι αυτή που άσκησε πιέσεις για την άρνηση.

Defense-arabic.com

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας