Πριν από δύο χρόνια περίπου, είχε δημοσιευθεί η είδηση ότι μια τουρκική εταιρία, η Mast Energy, είχε πάρει υπεργολαβία την κατασκευή ενός εξόχως στρατηγικής σημασίας έργου για την εθνική ασφάλεια της χώρας! Επρόκειτο για την εναέρια γραμμή μεταφορών 400KV στη γραμμή Μεγαλόπολη-Κόρινθος. Η υπόθεση αυτή είναι λίγο έως πολύ γνωστή, αλλά σήμερα –μετά από αξιολόγηση νέων πληροφοριών– φαίνεται ότι οι Τούρκοι κατάφεραν να διεισδύσουν και σε ένα ακόμα πιο ευαίσθητο ελληνικό στρατηγικό τομέα στη Λέσβο.

Ίσως ακόμη πιο ευαίσθητο από τους πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, αφού όλα δείχνουν ότι κατάφεραν να διεισδύσουν και στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Και μάλιστα σε άκρως ευαίσθητες  ακριτικές περιοχές, όπου οι εγκαταστάσεις έχουν εξόχως στρατηγικό χαρακτήρα. Πριν από ένα μήνα, άρχισε να κυκλοφορεί στη Λέσβο, την οποία οι Τούρκοι έχουν ως νούμερο ένα αποβατικό στόχο, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στα βουνά!

Συγκεκριμένα, ένα λευκό βαν με βουλγαρικές πινακίδες εμφανίστηκε στην περιοχή του όρους Όλυμπος να κάνει εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ο Όλυμπος είναι ένα στρατηγικής σημασίας σημείο με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρα στο κέντρο του νησιού. Εκεί υπάρχουν κεραίες για τα πάντα! Από κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών έως κεραίες κινητής τηλεφωνίας! Είναι προφανές ότι οι εκεί εγκαταστάσεις είναι άκρως ευαίσθητες τόσο για τους πολίτες, όσο και για τον Στρατό και γι’ αυτό συντηρούνται περιοδικά από τεχνικούς.

Τον προηγούμενο μήνα, κάτοικοι του χωριού Αγιάσος είδαν αυτό το λευκό βαν με τις ξένες πινακίδες. Κάποιοι που ήταν περισσότερο περίεργοι από το κανονικό, ακολούθησαν το περίεργο βανάκι και διαπίστωσαν ότι οι επιβάτες του δεν ήταν Έλληνες! Δεν ήταν καν Βούλγαροι τεχνικοί. Όσοι επέβαιναν στο βανάκι ήταν Τούρκοι! Όλα δείχνουν ότι κάποια βουλγαρική εταιρία έχει πάρει για λογαριασμό κάποιου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, την συντήρηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας!

Τούρκοι τεχνικοί στη Λέσβο

Είναι προφανές ότι μια εταιρία χώρας-μέλους της ΕΕ μπορεί να λαμβάνει μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς και οι Βούλγαροι υπάλληλοί της, δεν χρειάζονται καμία διατύπωση για να έρθουν στην Ελλάδα και να εργαστούν. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει σαφές νομικό καθεστώς για το ποιος μπορεί να “βάζει χέρι” σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών. Ως εκ τούτου, και μόνο το γεγονός ότι μία βουλγαρική εταιρεία έχει κερδίσει αυτή την εργολαβία είναι από μόνο του ένα ζήτημα.

  Να ακούνε τους απόδημους στην Λευκωσία – Η παρακαταθήκη του ιδρυτή της HALC

Το κρίσιμο ερώτημα, όμως, είναι από πού κι ως που Τούρκοι τεχνικοί πήραν άδεια να εργαστούν σε ακριτικό ελληνικό νησί και μάλιστα σε τετοιες ευαίσθητες εγκαταστάσεις; Ποιος έδωσε άδεια να “ψαχουλεύουν” τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τα νησιά μας και ειδικά την Λέσβο, πώς κατάφεραν Τούρκοι και παρέκαμψαν τους νομικούς περιορισμούς;

Στο νησί βοά ο τόπος ότι κάποιοι Τούρκοι γυρίζουν στα βουνά και σκαρφαλώνουν στις κεραίες! Αρχικά νομίζαμε ότι πρόκειται περί μύθου. Μέχρι που η νότια Λέσβος έγινε παρανάλωμα πυρός από τις μεγάλες φωτιές στα Βατερά. Το θέρετρο των Βατερών είναι δεύτερη μεγαλύτερη αμμουδιά σε μήκος στην Ευρώπη (12 χιλιόμετρα), στην οποία διεξάγεται η γνωστή διακλαδική άσκηση “Παρμενίων”, της οποίας το σενάριο προβλέπει απόκρουση αποβατικής ενέργειας των Τούρκων!

Όχι μόνο οι στρατιωτικοί, αλλά και ο τελευταίος φαντάρος που υπηρέτησε στην Λέσβο γνωρίζει ότι η παραλία των Βατερών αποτελεί εδώ και μισό αιώνα τη νούμερο ένα επιλογή των Τούρκων ως ακτή απόβασης στο νησί, το οποίο ευθέως πλέον εποφθαλμιούν. Υπενθυμίζουμε τις επίσημες απειλές ότι «θα έρθουμε νύχτα». Δεν υπαινίσσομαι ότι οι Τούρκοι τεχνικοί έχουν  σχέση με τις καταστροφικές πυρκαγιές στα Βατερά, παρότι οι φήμες δίνουν και παίρνουν στο νησί!

Πού είναι η ΕΥΠ;

Η φημολογία για τους Τούρκους τεχνικούς φούντωσε, μάλιστα, όταν δημοσιοποιήθηκε προ ημερών η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι επιχείρησαν να υποκλέψουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του! Η υπόθεση Ανδρουλάκη μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τους Τούρκους τεχνικούς, αλλά σε ποιο σοβαρό κράτος μπορεί να ανατεθεί η γνώση των συχνοτήτων και των προτύπων κωδικοποίησης σε πολίτες εχθρικού κράτους, κράτους το οποίο εγείρει εδαφικές αξιώσεις εναντίον των ελληνικών νησιών;

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/toyrkoi-technikoi-se-keraies-kinitis-tilefonias-sti-lesvo/