Τουρκοσειρές: Σταθερά στον πάτο

5/7/20 | 0 | 0 | 200 εμφανίσεις

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ- 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Οι δύο τουρκικές σειρές που συνεχίζουν να μεταδίδονται από τα κανάλια ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ βρέθηκαν και την εβδομάδα που πέρασε (29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2020) στις δύο από τις τρείς τελευταίες θέσεις της απογευματινής ζώνης όλων των εκπομπών εθνικής εμβέλειας που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση, με την τηλεθέαση τους να καταγράφεται, στον πίνακα που ακολουθεί, ως εξής:

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ τροποποίησε το πρόγραμμά του, μεταφέροντας  την τουρκική σειρά που μεταδίδει, μια ώρα αργότερα από την κανονική. Εν τούτοις, η σειρά δεν μεταδόθηκε τελικά καθόλου και ο τηλεοπτικός χρόνος «καλύφτηκε» από το φινάλε της απογευματινής σειράς «Καλό μεσημεράκι» με τον Νίκο Μουτσινά, σημειώνοντας μάλιστα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Το ευαισθητοποιημένο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό εφαρμόζει στην πράξη ολοένα και περισσότερο το σύνθημα «Παίζουνε Τούρκικα; Αλλάζουμε κανάλι!».

Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς που μεταδίδουν τουρκοσειρές, ο ΣΚΑΙ, είδε την τηλεθέαση να μειώνεται και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το οποίο πριν από λίγους μόλις μήνες ήταν στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης.

Θα περίμενε κανείς από τις εταιρίες που διαφημίζονται στις δύο τουρκικές σειρές να απέχουν ακόμα και εάν οι τουρκικές σειρές είχαν την διπλάσια τηλεθέαση.

Αντί λοιπόν, για λόγους στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι στην απίστευτη, καθημερινή επιθετικότητα των ισλαμιστών της Τουρκίας και στην άμεση ανάγκη απαξίωσης της συστηματικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» που κάνουν μέσω  των επιδοτούμενων τουρκικών τηλεοπτικών σειρών εδώ και δεκαπέντε χρόνια, να γίνει διακοπή διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές, παρακολουθούμε διάφορες εταιρίες να συνεχίζουν να καταβάλλουν τον (διαφημιστικό) «οβολό» τους προκειμένου να στηριχτεί η μετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας μέσα από την  πανελλαδική εμβέλεια των τηλεοπτικών σταθμών ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ.

Έτσι την εβδομάδα 29/6/2020-3/7/2020, 95 εταιρίες μετέδωσαν 312 περίπου διαφημιστικά μηνύματα, έναντι 90 εταιριών και 288 διαφημιστικών μηνυμάτων της αμέσως προηγούμενης εβδομάδος.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με όσα κατέγραψε το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Τηλεόραση,  ότι την εβδομάδα 29/6/2020-3/7/2020 οι τηλεπωλήσεις περιορίστηκαν σε φίλτρα νερού (Ελληνικό και εισαγόμενο), ενώ απουσίασαν τελείως οι τηλεπωλήσεις έξυπνων μπαστουνιών και τηγανιών, τα θαυματουργά ροφήματα, καθώς και οι τηλεαγορές πολύτιμων λίθων και χρυσού σε τιμές…. κοσμηματοπωλείου!

Αντί αυτών, οι σταθμοί φρόντισαν να καλύψουν πληθωρικά τον διαφημιστικό τους χρόνο με διαφημίσεις Pampers, Lenor, Fairy, Always, Pantene και Swiffer της Procter & Gamble, Lancome, Garnier BB, Εxcellence, Elvive, Revitalift και Vichy Mineral 89 της L’Oréal Hellas,  καθώς και τηλεοπτικού περιοδικού που (περιστασιακά) διαφήμιζε την δωρεάν προσφορά μια παλαιάς τουρκοσειράς σαν κάτι το εξαιρετικό!

Η σύμπτωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την επένδυση στο Ελληνικό, συνέβαλε στην μετάδοση αλλεπάλληλων διαφημιστικών μηνυμάτων και μέσα στις τουρκοσειρές για προσέλκυση επενδυτών, συμπληρώνοντας την εικόνα της εβδομάδος 29/6/2020-3/7/2020.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις «συμμετέχουν» κάθε εβδομάδα με ένα ή δύο διαφημιστικά μηνύματα στις τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Π.χ. την εβδομάδα που έκλεισε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, 28 επιχειρήσεις μετέδωσαν ένα μόνο διαφημιστικό μήνυμα (και άλλες 34 δύο), σε εννέα διαφορετικές εκπομπές, μέσα σε μια ολόκληρη εβδομάδα.

Την εβδομάδα 29/6/2020-3/7/2020 αναδείχτηκαν δύο «Χρυσοί Χορηγοί» με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης – ένας περιστασιακός τρίτος, δεν συμπεριελήφθη.

Πρόκειται για την Procter & Gamble με 31 διαφημιστικά μηνύματα και την L’Oréal Hellas με 18 διαφημιστικά μηνύματα, σύμφωνα με τον κατάλογο των «Χρυσών χορηγών» της εβδομάδος που ακολουθεί:

Το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, κάνει και πάλι έκκληση σε όσες εταιρίες διαφημίζουν ακόμα τα προϊόντα τους  μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις δύο τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση.

Όταν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εβδομάδας που κλείνει σήμερα, το 66% των Ελλήνων θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανό ένα θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο τους επόμενους 12 μήνες, από την αχαλίνωτη επιθετικότητα των ισλαμιστών της Τουρκίας, είναι πραγματικά αδιανόητο να παρακολουθούμε αμέριμνοι και ανυποψίαστοι από τον καναπέ του σπιτιού μας, την πληρωμένη από τους ισλαμιστές προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» που μεταδίδουν καθημερινά οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές των καναλιών ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Και σαν μην έφθαναν όλα αυτά, πληρώνουμε και από πάνω την τουρκική προπαγάνδα από την τσέπη μας, όταν αγοράζουμε προϊόντα που διαφημίζονται σε τουρκοσειρές, αφού η διαφημιστική δαπάνη επιρρίπτεται στον τελικό καταναλωτή.

Η μετάδοση τουρκοσειρών από την ελληνική τηλεόραση θα σταματήσει όχι μόνο με την απαξίωση τους από το τηλεοπτικό κοινό αλλά και με την διακοπή μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι τηλεθεατές κάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Οι επιχειρήσεις όμως; 

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος όλων των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης, για την εβδομάδα 29/6/2020-3/7/2020:

Συνεχίζεται…

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com

Πηγή: International Hellenic Association

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων

  30/9/20 | (0 σχόλια)
    Το Άρδην Θεσσαλονίκης διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.30 με θέμα: “Νεο-οθωμανισμός – Ελλάδα – Ευρώπη” Θα μιλήσουν οι: Μάνος Καραγιάννης, αν. καθ. διεθνούς ασφάλειας King’s College – Πα.Μακ. Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – επικεφαλής ...

  30/9/20 | (0 σχόλια)
  Του Ανδρέα Καψαμπέλη Πολλά ερωτήματα, που συνδέονται με τη συγκυρία της έναρξης των διερευνητικών επαφών και του διαλόγου με την Τουρκία, κρίσιμη παράμετρος του οποίου τείνει να αναδειχθεί το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, δημιουργούν οι αλλαγές ...

  30/9/20 | (0 σχόλια)
  Γιώργος Χαρβαλιάς Διερωτώμαι πραγματικά αν περνάει, έστω και ξώφαλτσα, από το μυαλό αυτών που μας κυβερνούν ότι ο πόλεμος που φαίνεται να ξεσπά μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι και δικός μας πόλεμος. Αν η Αρμενία αντέξει τώρα την πίεση της επίθεσης ...

  30/9/20 | (2 σχόλια)
                        Από τον Μανώλη Κοττάκη Η ελληνική εξωτερική πολιτική ευρίσκεται μπροστά σε μεγάλες , ιστορικής σημασίας, αναθεωρήσεις όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συμμαχίες της πατρίδας μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Και όσο είναι ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας