Ο  ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ενημέρωσε τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα μετά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο μετά τη συνάντηση με την προεδρία, ο πρόεδρος της UBP και πρωθυπουργός του ψευδοκράτους,  Ünal Üstel δήλωσε ότι ο Τατάρ, ο οποίος βρίσκεται στην Προεδρία, έδωσε πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη.

 Επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος – CTP, Τουφάν Ερχουρμάν δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση, όπως και πριν από τη Νέα Υόρκη.

Δήλωσε ότι τέτοιες συναντήσεις είναι θετικές όσον αφορά την ακρόαση διαφορετικών απόψεων, ωστόσο, ο Ερχουρμάν παραδέχθηκε ότι αυτός και ο Τατάρ έχουν μεγάλες θεμελιώδεις διαφορές, συμπεριλαμβανομένης της ουσίας του Κυπριακού.

Αόρατοι οι Τουρκοκύπριοι στη Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Ερχουρμάν υποστήριξε ότι αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη είναι ότι αγνοήθηκε τελείως η τουρκοκυπριακή πλευρά και «έγινε αόρατη».

Πρόσθεσε ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης στην ομιλία του επιτέθηκε κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Ερχουρμάν είπε ότι οι απόψεις μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά η τουρκοκυπριακή πλευρά ποτέ δεν απέφυγε τον διάλογο και τη διπλωματία και δεν πρέπει να το αποφύγει.

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός δήλωσε ακόμη ότι έγιναν δηλώσεις σχετικά με «έκκληση για τριμερή συνάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αλλά ο Τατάρ την απέρριψε» και ρώτησε: «Εάν δεν είναι σωστές πληροφορίες, γιατί δεν έγινε καμία δήλωση;» και τόνισε: «Αυτό είναι λάθος».

Τουρκοκύπριος πολιτικός: Ο Ερσίν Τατάρ αγνοήθηκε στη Νέα Υόρκη