Τουρκικό drone επιτέθηκε σε Ρώσους στη Συρία- Καταρρίφθηκε

19/7/20 | 0 | 0 | 247 εμφανίσεις

Ιούλιος 18, 2020. 08:33

Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε ένα UAV που επιτέθηκε σε ρωσική στρατιωτική περιπολία – το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι τουρκικό.

Πριν από περίπου μια μέρα, έγινε γνωστό ότι μια ρωσική περίπολος που κινείται στο έδαφος της αραβικής δημοκρατίας που ελέγχεται από τους Κούρδους, τον συριακό και τον ρωσικό στρατό, δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις Ρώσοι στρατιώτες να τραυματιστούν.

Το drone όταν καταρρίφθηκε, βρέθηκαν τα συντρίμμια του και  αποδείχθηκε πως ήταν τουρκικό και, όχι λιγότερο σημαντικό ότι το drone παράγεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του τουρκικού στρατού.

«Τραβήχτηκαν φωτογραφίες από τα συντρίμμια ενός UAV που έπληξε την περιοχή του οικισμού Ντάρμπια.

Τα συντρίμμια που βρέθηκαν, δηλαδή ο κινητήρας χωρίς ψήκτρες και οι δοκοί πλαισίου, είναι παρόμοιες με αυτούς που είναι εγκατεστημένοι στο τουρκικό drone Kamikaze “Kargu”.

Πιθανώς, αυτοί προέβησαν  στο δεύτερο χτύπημα, με το οποίο χτύπησαν Ρώσους στρατιώτες και οι μαχητές της «Асаиш» [ σημείωση: Asayish ή Asayiş, κουρδική ομάδα ασφαλείας στη βόρειο Συρία).

Τα UAV του τύπου αυτού κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία «Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM)» και χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό εδώ και  χρόνια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της STM, έχουν αποδειχθεί πολύ καλά σε επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατών (προφανώς, αναφέρονται σε κουρδικές ομάδες).

Έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην πράξη από μονάδες των ναυτικών δυνάμεων, των ειδικών δυνάμεων, καθώς και από τη στρατοχωροφυλακή.

Εν τω μεταξύ, η ‘ασφάλεια’  Asaish εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατηγόρησε άμεσα τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ότι επιτέθηκαν στην  Ντάρμπια», αναφέρει η «Directorate 4», στο Telegram.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το drone χρησιμοποιήθηκε από τον τουρκικό στρατό ή από τις τρομοκρατικές ισλαμικές ομάδες που υποστηρίζονται από αυτόν.

Το drone αυτό δεν υπάρχει στην ελεύθερη αγορά και η απόκτησή του γίνεται μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας