Τουρκικό ΥΠΕΞ: Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι 4 Μαΐου

9/4/21 | 0 | 0 | 183 εμφανίσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν την Τουρκία ότι δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, καθώς θα κατευθύνεται στη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τις 4 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Άγκυρα, τη στιγμή που η Ρωσία έχει ενισχύσει τις στρατιωτικές τις δυνάμεις στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία.

Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί μια έξαρση στις βιαιοπραγίες μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην περιοχή ΝτονμπάςΗ Γερμανία ζήτησε από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ενώ η Μόσχα έχει κατηγορήσει το Κίεβο για προκλήσεις.

«Λάβαμε ειδοποίηση πριν από 15 ημέρες μέσω διπλωματικών οδών, ότι δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα κατευθυνθούν προς τη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ. Τα πλοία θα παραμείνουν στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις 4 Μαΐου», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Συνθήκη του Μοντρέ που συνήφθη το 1936 δίνει στην Τουρκία των έλεγχων των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, περιορίζοντας την πρόσβαση σε πλοία του πολεμικού ναυτικού και ελέγχει τις διελεύσεις των φορτηγών πλοίων.

Πηγή: Reuters

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας