Τουρκικό νταηλίκι. Γιατί το ΥΠΕΞ δεν συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα του το θέμα της Γενοκτονίας;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ.

Υπάρχει μια άκρως προβληματική χώρα στα ευρωπαϊκά σύνορα η οποία από τότε που ο- κυρίαρχος, υποτίθεται- λαός που την αποτελεί, εμφανίστηκε στην περιοχή, «πουλάει νταηλίκι». Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες: είναι η Τουρκία.

Έχει αναστατώσει τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Και η Διεθνής Κοινότητα την παρακολουθεί χωρίς να την θεωρεί παρία του διεθνούς συστήματος και, χωρίς να της επιβάλει διεθνείς κυρώσεις.

Το κράτος αυτό έχει υποπέσει και στο έγκλημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής και, εδώ και μερικά χρόνια κρατά υπο κατοχήν τη μισή, σχεδόν, Κύπρο.

Το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι μήπως ήρθε η ώρα να υπάρξει συντονισμένη διεθνής προσπάθεια όλων των λαών της περιοχής που απειλούνται από τον τουρκικό «τσαμπουκά», προς τον ΟΗΕ, όπου υποτίθεται εκφράζεται η νόμιμη βούληση της Διεθνούς Κοινότητας.

Η Τουρκία, όμως, δεν καταλαβαίνει και πολλά από συμπεριφορές στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται και στην οποία υποχωρεί είναι η ισχύς των όπλων. Μια τέτοια ισχύ συνάντησε από αποφασισμένους ανθρώπους στη Συρία (ανεξαρτήτως ποιοι είναι) και σκέφτεται την υποχώρηση.

Έχει συνειδητοποιήσει, όμως, πως δίπλα της, και στα δυτικά της, έχει έναν λαό που η ευμάρεια των τελευταίων σαράντα χρόνων τον κατέστησε μαλθακό και φοβισμένο. Έναν λαό που, λόγω των αντιλήψεων της πολιτικής του ηγεσίας, αντικατέστησε την διαχρονική, από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος, αρχή πως ο καθένας κρατά ό,τι μπορεί, με την αίσθηση πως «τώρα που είμαστε στο ευρωπαϊκό μαντρί, μπορούμε να τα εγκαταλείψουμε όλα».

Ήταν η ομάδα Σημίτη που από τότε που ανέλαβε την εξουσία, άλλαξε το δόγμα της χώρας. Μέχρι τότε, μαζί με τις ευρωπαϊκές προσπάθειες η χώρα φρόντιζε την άμυνά της. Από εποχής Σημίτη και μετά, κυριάρχησε η αντίληψη ότι η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας θα είναι πιο αποτελεσματική- και πιο συμφέρουσα- μέσα στην Ευρώπη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Έτσι, θα υπήρχαν και οι οικονομικές δυνατότητες για την προσαρμογή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση.

Τα χρόνια πέρασαν και η πολιτική αυτή απέτυχε και στις δύο επιλογές της. Οικονομικά η χώρα κατέρρευσε και αμυντικά, βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πολύ επικίνδυνης ανατροπής της ισορροπίας δυνάμεων.

Η τουρκική πρόκληση με την παρουσία την Κυριακή του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας της στα Ίμια είναι σαφής ως προς το τι θέλει να διαμηνύσει. Η γειτονική χώρα δηλώνει με τον πλέον σαφή τρόπο πως αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τα διεκδικεί στρατιωτικά. Και το, διαχρονικά, αποτυχημένο πολιτικό απαράτ της Αθήνας, χάνει τον ύπνο του. Γιατί γνωρίζει πως διέλυσε τη χώρα (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, δομικά) και με τη συμπεριφορά του έχει διαμορφώσει έναν λαό καθ εικόναν και ομοίωσιν.

Περιορίζεται στο να κάνει ακαδημαϊκού τύπου δηλώσεις, σαν και αυτές του προέδρου της Δημοκρατίας, ή του υπουργείου άμυνας που νοιώθει ικανοποιημένο επειδή γνώριζε την τουρκική προκλητική διάθεση από το Σάββατο (λες και πρόκειται για δημοσιογραφικό οργανισμό) και έστειλε στην περιοχή πολεμικό πλοίο. Ε, και;

Θα αναρωτηθείτε, τι θα μπορούσε να γίνει; Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, η μόνη επιλογή είναι η περίφημη «αθηναϊκή ψυχραιμία». Για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους να κάνουν οτιδήποτε, μιλούν για ψυχραιμία, κατακεραυνώνοντας, έτσι, τους… θερμόαιμους. Όσους, δηλαδή, νοιώθουν πως η αξιοπρέπειά τους ως πολιτών μιας χώρας θίγεται.

Η αλήθεια είναι ότι, τώρα, δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι πιο αποτελεσματικό από αυτά που αντιλαμβάνεται η Τουρκία.

Όταν ένας λαός βλέπει πως το μόνο ενδιαφέρον των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στην εξουσία είναι το βόλεμα των ημετέρων και η διαφθορά, δεν έχει τη διάθεση να συμμετάσχει σε μια ουτοπική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, του κράτους και της κοινωνίας. Και κανείς … «ηγέτης» δεν είναι διατεθειμένος- ούτε έχει τις ικανότητες και το εκτόπισμα- να αναλάβει τέτοια προσπάθεια. Η χώρα βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Κυρίως λείπει η ηγεσία. Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει το πολιτικό απαράτ. Οι πολυκατοικίες έχουν μεγαλύτερες αξιώσεις για την ανάθεση της διαχείρισής τους  σε πρόσωπα, από τις δυνατότητες των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

Στην εύλογη ερώτηση τι προτείνετε, η απάντηση είναι: να θεωρηθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα η διαφθορά και το πολιτικό βόλεμα (π.χ. προδοσία της πατρίδας σε καιρό πολέμου) , εθνική συνεννόηση για την οικονομική ανάκαμψη και την αμυντική θωράκιση. Μέχρι τότε, επίμονη προσπάθεια για τη διαμόρφωση διεθνών συμμαχιών- κυρίως αυτό- προετοιμασία, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων, συνειδητοποίηση από το λαό πως μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας και διάδοση στη διεθνή κοινότητα των ελληνικών θέσεων. Διαφορετικά, το τέλος είναι ορατό. Το μόνο που θα μας σώσει ίσως είναι ο ετεροπροσδιορισμός. Η επιβίωση δια της αποτυχίας των στόχων του άλλου. Και, προς Θεού. Μην κάνουμε πίσω, στην υπόθεση των “οκτώ”. Τέρμα η δορυφοροποίηση. Ας είναι αυτό το πρώτο μήνυμα.

Και επειδή η κύρια απειλή προέρχεται από μια ηθικά υπόλογη στη διεθνή κοινότητα, διαχρονικά, δύναμη, όπως η Τουρκία, γιατί το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν βάζει στην ατζέντα του το θέμα της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής; Μήπως πρέπει α το σκεφτεί, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους που το ίδιο γνωρίζει πως θα συναντήσει σε μια τέτοια προσπάθεια;

 

 

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επικαιρη και πληρης η αναλυση σας αγαπητε κ. Σαββιδη , αλλα αν ξαναγυρισουμε στο 1983 ,τοτε που ανακηρυχθηκε ως -ντεμεκ- κρατος η καταληφθεισα Κυπρος μας και αναγνωρισθηκε μονο απο την Τουρκια, κυριως λογω της ομοφωνης ,ισχυρας και κατηγορηματικης αποφασεως 541/1983 του Συμβουλιου Ασφαλειας-χωρις να αντιδρασουμε σθεναρως ως Ελλας- με τον δυνατο τοτε πρωθυπουργο μας Ανδρεα Παπανδρεου, που ειχε αναπτυξει ισχυρες συμμαχιες με Αραφατ, Κανταφι και τους αλλους πεντε(5)-την γνωστη συμμαχια των εξι(6)- και μετα την εξαλειψη της συνιστωσας του πατριωτικου Πασοκ ,με τον δυνατο ποντιο Μιχαλη Χαραλαμπιδη το 1994, τι περιμενατε να συμβει με τον επιγονο κ. Σημιτη και τους ”συνωστισμους” στην παραλια της Σμυρνης και την αφαιρεση ιστορικων γεγονοτων απο την ελλιπως διδασκομενη στα σχολεια Ιστορια της νεωτερης Ελλαδος. Ας παραδεχθουμε -το βεβαιο ιστορικο γεγονος – οτι η Αριστερα των πολλων αποχρωσεων -ουσα διεθνιστικη- δεν μπορει να εντερνισθει και να διδαξει στους Ελληνες -εχει και το θλιβερον παρελθον της στην 5ετια 1945-1950- την μεχρι αυτοθυσιας αγαπη και υπερασπιση της Πατριδος και εδω και μια 25ετια ”λησμονησε” την εργατια και υπερασπιζεται με παθος τα δικαιωματα των ημεδαπων μειοψηφιων και αλλοδαπων μειονοτητων,περαν των ανθρωπιστικων συμβατικων υποχρεωσεων μας. Οι χωρες , που προτεινετε για συμμαχια υπηρξαν καποτε Οθωμανικες επαρχιες, αλλα ως μουσουλμανικες με τον ΙΣΙΣ στα σωθικα τους ,δυσκολα θα εμπιστευθουν την σημερινη Ελλαδα μας ως ομοφρονουσα με αυτους , για εθνικα τους θεματα εναντιον της Τουρκιας , εκτς απο τα οικονομικα , που αφορουν στην εκμεταλλευση του φυσικου αεριου ,τα οποια εντοπισθηκε στις ΑΟΖ τους. Κακα τα ψεμματα στην Πατριδα μας εχουμε , κυριως ηθικη και εθνικη παρακμη και γενικη διαφθορα και οταν ολα αυτα συμβαινουν επιβαλλεται ταχεια επιστροφη στις ριζες του Ελληνισμου, που επιζει 3000 χρονια τωρα. Πολλοι το θελουν αυτο ,αλλα εχουν ενδοιασμους -και με το δικηο τους -γιατι στο προσκηνιο βλεπουν μονο τους απειρους και με εφηβικες επιθυμιες και ορμες-δεν ειναι και οι μονοι- Χρυσαυγιτες, αλλα ο Ελληνισμος, εχει πολλους ανενταχτους πατριωτες, χωρις τις ιδεοληψιες του παρελθοντος και την ισοπεδωση του παροντος . Νομιζουμε οτι δεν γεννηθηκαν, ουτε ανδρωθηκαν αλλοι συνελληνες μετα τον Ρηγα Φερραιο , τον Παυλο Μελα και τον αδικοχαμενο απο αδελφικο μισος στα 42 του χρονια Ιωνα Δραγουμη ,τον εκ Φλωρινης ορμηθεντος;;;. Απλως δεν θελουμε να τους ανακαλυψουμε , να τους προβαλλουμε και να τους στηριξουμε, διοτι τα ΜΜΕ και ο Τυπος,-πολιτικος και παραπολιτικος- ”θα τους πεταξουν απο το παραθυρο” γιατι το τελμα ειναι υπερβολικα πολυετες και η εξις εγινε δευτερα φυσις. Ομως δεν ηλθε ακομη η ωρα του κυκνειου ασματος της οικουμενικης Ελλαδος μας και ”τα παντα ρει και ουδεν μενει”. ΕΡΡΩΣΘΕ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,740ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα