Τουρκικό γεωτρύπανο με στόχο Ελληνική ΑΟΖ και Τουρισμό.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο  Σάββας Πεταλάς

Αφού η Τουρκία διαπίστωσε ότι Ισπανία Ιταλία και Γερμανία δεν πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία και αφού κατάφερε να έχει την Ελληνική πλευρά , δηλαδή Ελλάδα και Κύπρο σε δύο διαπραγματευτικά τραπέζια έκανε αυτό που όλοι οι αναλυτές πλην του ΕΛΙΑΜΕΠ είχαν προβλέψει. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πιέσει την Ελληνική πλευρά είτε να υποταχθεί στο πλαίσιο του διαλόγου αλά τούρκα είτε να αποχωρήσει από τα τραπέζια διαλόγου.

Με δεδομένο δε ότι η Τουρκική οικονομία καταρρέει, η στόχευση της Τουρκίας είναι να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει μία καλή τουριστική σεζόν και άρα να προκαλέσει οικονομική και πολιτική κρίση στη χώρα μας.

Επαληθεύονται οι  κκ Μάζης, Φενέκος, Λουκόπουλος, Ηφαιστος,  Γρίβας, Καλεντερίδης, Βαλινάκης δήλωναν ότι είναι μοιραίο λάθος της Ελληνικής πλευράς να επιστρέψουμε σε διάλογο με τους Τούρκους χωρίς να θέσουμε τους εξής αυτονόητους όρους:

  1. Την ακύρωση τουρκολιβυκου μνημονίου.
  2. Την αποκήρυξη του δόγματος της γαλάζιας πατρίδας
  3. Την αποχώρηση των Τούρκων από τα Βαρώσια και την Αμμόχωστο.
  4. Τη ρητή δέσμευση της Τουρκίας ότι δεν πρόκειται να προβεί σε έρευνες και γεωτρήσεις όπου θεωρεί ότι έχει Ελλάδα- Κυπρος ΑΟΖ άρα πρόκειται για ευρωπαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα.

Η Τουρκία ενόψει και του μετώπου της Ουκρανίας γνωρίζει ότι η ΕΕ , η Αμερική και το ΝΑΤΟ  έχουν στρέψει εκεί το ενδιαφέρον τους και προσπαθούν να κρατήσουν «ζεστή» την Τουρκία απέναντι στη Δύση. Ο Ερντογάν θεωρεί ότι «πουλάει» τσαμπουκά εκ του ασφαλούς διότι έχει πάρει τα μέτρα των Δυτικών που τους θεωρεί χειραγωγήσιμους  και του Ελληνικού πολιτικού συστήματος που είναι πλήρως εξαρτημένο από αυτούς.

Ηρθε η ώρα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείξουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει εθνικά αποδεκτό.

Μητσοτάκης και Τσίπρας  να αφήσουν το θέατρο, εν μέσω κορονοιού , με Λιγναδειάδα, τους κουκουλοφόρους, τον Κουφοντίνα και να πράξουν το εθνικό τους καθήκον να ενώσουν και να προετοιμάσουν τον ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα να καταγγείλει σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ ότι η παρουσία του Τουρκικού γεωτρύπανου εν μέσω διαπραγματεύσεων αποτελεί εκβιασμό ακόμα και αν δεν εισέλθει σε Ελληνική δυνητική ΑΟΖ η κηρυγμένη Κυπριακή.

Να προειδοποιήσουμε πραγματικούς και δήθεν φίλους και συμμάχους,  ότι τυχόν συνέχιση της παρουσίας του τουρκικού γεωτρύπανου είναι δικαιολογημένη αιτία άμεσης αποχώρησης Ελλάδας και Κύπρου από τα τραπέζια του διαλόγου.

Παράλληλα η αμυντική συμφωνία που μας προτείνεται από Γαλλία, εάν πράγματι συνοδεύεται από εδαφικές εγγυήσεις και άμεση εμφάνιση του Γαλλικού στόλου στο αιγαίο και την Ανατολική μεσόγειο δεν είναι δυνατό να αγνοείται επειδή η κ Μέρκελ πιέζει τους Έλληνες πολιτικούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί η Ελληνική διπλωματία προς την πλευρά των Η.Π.Α.. Η Ελληνική κυβέρνηση και η Αξ αντιπολίτευση να ζητήσουν πρακτικά βοήθεια και εγγυήσεις. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε αν οι δηλώσεις υπέρ της Ελλαδα  δια του πολύ κ Πάιατ , του νυν ΥΠΕΞ κ Μπλίνκεν και του ίδιου του Προέδρου κ Μπάιντεν έχουν βάση ή είναι απλώς για λαϊκή κατανάλωση.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα