Τουρκικό ΑΦΝΣ ATR-72 καταδίωκε επί πέντε ώρες ελληνικό υποβρύχιο στο βόρειο Αιγαίο!

3/3/21 | 1 | 0 | 251 εμφανίσεις

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ATR-72ASW (P-72 στην τουρκική ορολογία)  ειδικά εξοπλισμένο για ανθυποβρυχιακές αποστολές παρέμεινε για αρκετή ώρα στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Θάσου διαγράφοντας επανειλημμένως τροχιές πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr.

Πηγές του ΠΝ ανέφεραν στο pronews.gr ότι στην περιοχή βρισκόντουσαν ελληνικά υποβρύχια και «άλλα μέσα» και ότι η πτήση σχετίζεται με την τουρκική άσκηση “Mavi  Vatan” που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η δε πτήση, αφορά έρευνα για ελληνικό υποβρύχιο που περιπολούσε στην περιοχή, παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού Στόλου.

Το αεροσκάφος πετούσε, την περισσότερη ώρα σε εναέριο χώρο πέρα των 10 ν.μ. του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αλλά εντός του FIR Αθηνών και φυσικά χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης, στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ το τουρκικό ανθυποβρυχιακό ήταν πάνω από 5 ώρες συνεχώς στην ίδια περιοχή, χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης,

Συνήθως τα τουρκικά CN-235 και τώρα τα Ρ-72 πετούν από βορρά προς νότο και αντίστροφα στο ανατολικό Αιγαίο αλλά δεν παραμένουν στον ίδιο χώρο.

Το προφίλ της συγκεκριμένης αποστολής είναι σαφές και δείχνει έρευνα για υποβρύχιο στόχο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/967456_toyrkiko-afns-atr-72-katadioke-epi-pente-ores-elliniko

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Banned_Member says:

    Αν ισχύει, είμαστε για να μας κλαίνε οι ρέγγες.

    Είναι σα να λέμε, έχει μπει ο εραστής στο σπίτι και να έχει κρυφτεί ο “σύζυγος” πίσω από τον καναπέ, διότι δε θέλει μπλεξίματα αχαχαχα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας