Τουρκική ΝΟΤΑΜ μέσω ψευδοκράτους εναντίον Λευκωσίας για να εμποδίσουν τις ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού

21/5/17 | 0 | 0 | 638 εμφανίσεις

File photo by EPA

Γράφει ο Γιώργος Πετράκης

Δεν έφθαναν οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, τώρα και το παράνομο ψευδοκράτος με παράνομες “Notam’s” επιχειρεί να ασκήσει «κυριαρχία» και …ακυρώνει τις NOTAM που εξέδωσαν οι Κυπριακές Αρχές για ασκήσεις που πραγματοποιεί η ρωσική αρμάδα που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ρωσική αρμάδα συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον του ISIS και συγχρόνως με την παρουσία της στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας της Ρωσίας να αποκαταστήσει την επιρροή της στην περιοχή μετα από δυο δεκαετίες.

Η Λευκωσία με δυο NOTAM’s Α694/17 και Α695/17 που εκδόθηκαν στις 17 Μαΐου ενημερώνει για δέσμευση περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας, στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Ταρτούς της Συρίας, από 29 Μάιου έως 4 Ιουνίου για διεξαγωγή ασκήσεων του ρωσικού Ναυτικού που θα περιλαμβάνουν και εκτόξευση πυραύλων.

Με παράνομη αναγγελία του ψευδοκράτους και του παράνομου σταθμού του αεροδρομίου “Ερκάν” (Ν0104/17) δηλώνεται ότι η παράνομη «κυβέρνηση” της παράνομης “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείας Κύπρου» είναι η μόνη νόμιμη και αρμόδια Αρχή για να προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης εναέριας κυκλοφορίας και αεροναυτιλίας εντός των ορίων του «συμβουλευτικού εναέριου χώρου του Ερκάν». Και με την ίδια παράνομη “NOTAM” το ψευδοκράτος δηλώνει ότι οι NOTAM’s που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ονομάζει  «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου”, θα πρέπει να θεωρούνται παντελώς άκυρες.

Το ψευδοκράτος όμως προχώρησε σε συνεργασία με την Τουρκία και σε παράνομη δέσμευση περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας με την “NOTAM” N0103/17 για την πραγματοποίηση από 13-15 Ιουνίου αεροναυτικής άσκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για Έρευνα και Διάσωση με την επωνυμία «CANER GONYELI-2017».

Η άσκηση αυτή όμως δεσμεύει παράνομα περιοχές ανατολικά της Αμμοχώστου που βρίσκονται εντός της περιοχής για την οποία η αρμοδιότητα για Έρευνα και Διάσωση, ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο παράνομος σταθμός του Ερκάν μάλιστα δίνει και …οδηγίες προς τα αεροσκάφη της Τουρκίας που θα συμμετάσχουν στην άσκηση ενώ καλεί όλα τα άλλα αεροσκάφη να αποφύγουν και να μην πραγματοποιήσουν πτήσεις στις «δεσμευμένες» περιοχές.

Πηγή: Τουρκική ΝΟΤΑΜ μέσω ψευδοκράτους εναντίον Λευκωσίας για να εμποδίσουν τις ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού http://mignatiou.com/2017/05/tourkiki-notam-meso-psevdokratous-enantion-lefkosias-gia-na-empodisoun-tis-askisis-tou-rosikou-naftikou/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας