Πλην όμως, παρ’ όλη την ουσιαστικώς ανεξέλεγκτη λόγω ελλειματικού συστήματος υγείας επιδημιολογική κατάσταση (άγνωστος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων, ανύπαρκτη προοπτική εμβολιασμού του πληθυσμού), η ζωή στη χώρα κατά τα φαινόμενα συνεχίζεται κανονικά, χωρίς απαγορεύσεις και άλλους ουσιαστικούς περιορισμούς. Η παθητικότης με την οποία ο μέσος Αλβανός αντιμετωπίζει την επικείμενη εκλογική αντιπαράθεση οφείλεται στην οιονεί βεβαιότητα περί του αποτελέσματος αυτής.

«Ο,τι κι αν ψηφίσεις, εδώ βγάζουν αυτό που θέλουν» έλεγε στον υπογράφοντα προ καιρού διακεκριμένος δημόσιος άνδρας, διατελέσας υπουργός των υπό τον κ. Φατός Νάνο σοσιαλιστικών κυβερνήσεων της πρώτης δεκαετίας του αιώνος. Η τρίτη κυβερνητική τετραετία του κ. Ράμα εμφανίζεται πλέον πιθανότερη από ποτέ. Ακόμη και ο μερίμνη του “ατυχήσας”  κ. Νάνο σπεύδει να πλέξει το εγκώμιό του (εν όψει, προφανώς, της προσεχούς προεδρικής εκλογής…).

Πολλοί οι συντελεστές αυτής της διαφαινόμενης εκλογικής νίκης: η παντοδυναμία του κ. Ράμα στο εσωτερικό του σοσιαλιστικού κόμματος, σε συνδυασμό με την άχρωμη ηγεσία της αντιπολίτευσης αλλά και τον κατακερματισμό της σε ανταγωνιστικές μεταξύ τους ομάδες, καθώς και η αμέριστη στήριξη που του παρέχει ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ερντογάν, χρηματοδοτώντας παντοία έργα και παροχές εις ανταπόδοση της κατά κυριολεξία δουλικής υποταγής του στα κελεύσματά του.

Ράμα και Τουρκία

“Ανεπαισθήτως” έχει ο κ. Ράμα μετατρέψει την Αλβανία σε δυτικό παράρτημα της Τουρκίας, με καθημερινώς πολλαπλασιαζόμενη την παρουσία της τουρκικής σημαίας στα Τίρανα και άλλα αστικά κέντρα της χώρας, όπου σχολεία (φιλοερντογανικά και όχι, ως σε τόσες χώρες της δύσεως, γκιουλενικά), “μορφωτικά ιδρύματα”, τράπεζες και “ΜΚΟ” ενεργούν ως άτυπες πρεσβείες, προξενεία και γραφεία δημοσίων σχέσεων του καθεστώτος της Αγκύρας.

Τα προγραμματιζόμενα για τις προσεχείς εβδομάδες εγκαίνια παραρτήματος τουρκικού πανεπιστημίου στην αλβανική πρωτεύουσα και τουρκικού νοσοκομείου στην πόλη του Φιέρι, του χρηματοδοτηθέντος από την Αγκυρα νέου μεγαλοπρεπούς τεμένους των Τιράνων εν επαφή με το κτίριο του αλβανικού κοινοβουλίου και η λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέως με δανεικό εξοπλισμό από την Turkish Airlines – όλα συγκλίνουν στη σωστή χρονική στιγμή, ώστε ο εκλεκτός του Τούρκου ηγεμόνος πρωθυπουργός να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της μεταπλάσεως της χώρας επί το τουρκικότερον.

Κορυφή του παγόβουνου η εξαγγελθείσα προ ολίγων μόλις ημερών εισαγωγή της διδασκαλίας της τουρκικής στη δημόσια εκπαίδευση

για την συνέχεια https://slpress.gr/diethni/toyrkiki-quot-apoikia-quot-i-alvania-toy-rama/