Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 ΜαρτίουΠληροφορίες για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στις 13 Μαρτίου, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με αφορμή την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στις 13 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, οι δύο άντρες θα γευματίσουν μαζί, μετά τη λειτουργία, στο Φανάρι.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Φανάρι, την Κυριακή 13 Μαρτίου, ώστε να δώσει το «παρών» στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο και ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Το άνοιγμα Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή την προηγούμενη Τρίτη, δήλωσε διαθέσιμος για μια συνάντηση κορυφής με τον Τούρκο πρόεδρο.

Επισήμως η Άγκυρα, μετά την έκφραση πρόθεσης από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ουσιαστικά έχει αποφύγει οποιαδήποτε σχόλιο και τηρεί σιγήν ιχθύος.

«Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν ενδεχομένως και η συγκυρία αυτή (σ.σ πόλεμος στην Ουκρανία) θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια τέτοια συνάντηση» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν έχει κλείσει την πόρτα του διαλόγου».

Συμπλήρωσε δε ότι : «Δεν είμαι λοιπόν αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική ούτε η χώρα κλείνει την πόρτα του διαλόγου. Προσερχόμαστε με πίστη στα επιχειρήματα μας και τώρα πιστεύω με το πρόσθετο προηγούμενο του πόσο σημαντικές είναι οι συμμαχίες σε μία εποχή που βρισκόμαστε απέναντι σε δυνάμεις που πρεσβεύουν τον αναθεωρητισμό. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο αναθεωρητισμός στην πράξη μπορεί να έχει τεράστιο κόστος».

in.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα