Τουρκικά ΜΜΕ για το περιστατικό με το πλοίο στη Λιβύη: «Ο Ελληνας διοικητής διέταξε τον έλεγχο»

23/11/20 | 0 | 0 | 231 εμφανίσεις

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η HABER


Εικόνα από την επιχείρηση στο τουρκικό πλοίο
Τα ΜΜΕ στην Τουρκία έκαναν επίθεση στον Ελληνα διοικητή των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη», επειδή η φρεγάτα του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησε στη Μεσόγειο για έλεγχο το τουρκικό φορτηγό πλοίο που κατευθυνόταν στη Λιβύη, με την υποψία ότι μετέφερε όπλα, παραβιάζοντας το σχετικό εμπάργκο.Ωστόσο, η Αγκυρα αρνήθηκε να επιτρέψει την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Πρόκληση από τον Ελληνα διοικητή στην Ανατολική Μεσόγειο», είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος του TRT HABER, που είναι πρώτο θέμα στο site, ενώ συνοδεύεται με βίντεο από την επιχείρηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, ο Ελληνας διοικητής των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη» διέταξε τη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» να πραγματοποιήσει έλεγχο στο τουρκικό πλοίο «Ροζελίνα Α» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη.

«Το πλοίο μπλοκαρίστηκε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου από μια γερμανική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση ”Ειρήνη”, με εντολή του Έλληνα διοικητή», αναφέρει το δημοσίευμα για τον διοικητή Θεόδωρο Μικρόπουλο, συμπληρώνοντας: «Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, πρέπει να ληφθεί η συγκατάθεση του κράτους σημαίας προκειμένου το στρατιωτικό προσωπικό των δυνάμεων της επιχείρησης ”Ειρήνη” να επιβιβασθεί στο πλοίο και να το ελέγξει. Οι άνδρες της φρεγάτας ”Αμβούργο” δεν είχαν τέτοια άδεια, παρ’ όλα αυτά ελικόπτερό τους προσγειώθηκε στο ”Ροζαλίνα Α”. Η προσγείωση του ελικοπτέρου και οι κινήσεις των ανδρών της φρεγάτας ”Αμβούργο” καταγράφηκαν με κινητά τηλέφωνα του προσωπικού του πλοίου».

Ανώτερος αξιωματικός Θεόδωρος Μικρόπουλος
Ο ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Θεόδωρος Μικρόπουλος είναι διοικητής των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη» από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και ανέλαβε τα ηνία για τον έλεγχο στη θάλασσα από τον Ιταλό ναύαρχο, Fabio Agostini.

Νωρίτερα σήμερα και το γερμανικό «Spiegel» αποκάλυψε πως η Άγκυρα εμπόδισε τον έλεγχο τουρκικού πλοίου από τη γερμανική φρεγάτα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής που έχει ως στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Πηγή: iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο