Τουρκία- FETÖ: Ισόβια κάθειρξη στον πρώην διοικητή Ταξιαρχίας Πεζικού στο Καρς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο ταξίαρχος Αλί Αβτζί , ο λεγόμενος «διοικητής του στρατιωτικού νόμου του FETÖ και διοικητής της 14ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού της εποχής, καταδικάστηκε σε βαριά ισόβια κάθειρξη, όπως σημειώνει η Sözcü.

Μαζί του και ο πρώην αρχηγός του Επιτελείου Αντισυνταγματάρχης Σερκάν Πολάτ  , οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της FETÖ και ήταν στο λεγόμενο κύριο επίπεδο διοίκησης της οργάνωσης στην πόλη Καρς, Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην υπόθεση όπου δικάστηκαν 16 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τάγματος αντισυνταγματάρχη Νιχάτ Ουτσάν.

Κατά την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Καρς, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες, ο Αλί Αβτζί δήλωσε ότι ακολούθησε τις οδηγίες που έλαβε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Yıldırım», ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε για τα λάθη των οδηγιών και ότι παγιδεύτηκε και δήλωσε ότι είναι αθώος και ζήτησε να αθωωθεί.

Ακούγοντας  τις απολογίες του κατηγορουμένου μία προς μία, το δικαστικό συμβούλιο καταδίκασε τους κατηγορούμενους Αλί Αβτζί, Σερκάν Πολάτ  και τον Διοικητή του 2ου Τάγματος Αντισυνταγματάρχη  Νιχάτ Ουτσάν σε βαριά ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης με χρήση όπλων και βίας».

Επιπλέον, ο Πολάτ καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνο για «καταστροφή της δημόσιας περιουσίας» και ο Ουτσάν σε 7 μήνες και 15 ημέρες για το ίδιο έγκλημα.

Άλλοι  εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, επίσης, σε ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», ενώ  άλλοι δύο λόγω των ελαφρυντικών στοιχείων καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα