Τουρκία: Συνελήφθησαν 203 στρατιωτικοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάρτιος 23, 2021. 19:53. Ελλάδα.

Στρατιώτες και αξιωματικοί συνελήφθησαν σε 53 επαρχίες της χώρας και στην Κατεχόμενη Κύπρο, λόγω υποψίας συμμετοχής στην οργάνωση του Φετιουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), επίσης κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν και ιμάμηδες, όπως αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 203 στρατιώτες και αξιωματικούς σε ολόκληρη τη χώρα με την υποψία ένταξης στην οργάνωση FETÖ με επικεφαλής τον θρησκευτικό ηγέτη Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι διοργάνωσε  την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Μόνο στη Σμύρνη, ο εισαγγελέας εξέδωσε 150 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα 123 αφορούσαν στρατιώτες και αξιωματικούς εν ενεργεία.

Συνελήφθησαν ένας συνταγματάρχης και αρκετοί υπολοχαγοί, λοχαγοί , λοχίες και επιλοχίες.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι Ιμάμηδες στρατολογούσαν εκ μέρους της οργάνωσης του Γκιουλέν.

Όπως σημειώνεται 39 από τους κρατούμενους προέρχονται από τις χερσαίες δυνάμεις, 97 από την Πολεμική Αεροπορία, έξι από το Ναυτικό, τέσσερις από την χωροφυλακή και 38 είναι απόφοιτοι στρατιωτικών σχολείων που έκλεισαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ταυτόχρονα, η εισαγγελία στην Άγκυρα εξέδωσε 19 εντάλματα σύλληψης για τους υπόπτους. Υποψιάζονται ότι έχουν επικοινωνήσει με την FETÖ.

Έντεκα από αυτούς είναι λοχίες, τρεις απολυθέντες στρατιώτες, δύο απολυθέντες αξιωματικοί, απολυθείς στρατιωτικός σπουδαστής και δύο ιμάμηδες που ήταν υπεύθυνοι για την πρόσληψη στρατιωτικού προσωπικού.

Israel Hayom

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα