Τουρκία: Συνεδρία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ερντογάν

23/7/20 | 0 | 0 | 216 εμφανίσεις

Ιούλιος 23, 2020. 09:22

Άγκυρα.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα. Οι κρίσεις των αξιωματικών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της μονοήμερης συνάντησης, υπό την αιγίδα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει η τουρκική NTV.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό Συγκρότημα, θα συζητηθούν οι φάκελοι αναβάθμισης, συνταξιοδότησης και διορισμών στρατηγών, ναυάρχων και συνταγματαρχών.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα εφαρμοστούν μετά την έγκριση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Φέτος, δεν αναμένεται αλλαγή στη θέση Διοίκησης  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός  Γιασάρ Γκιουλέρ [Yaşar Güler] αναμένεται να συνεχίσει την τρέχουσα θέση του, καθώς τόσο το όριο ηλικίας όσο και η θητεία του δεν έχουν λήξει.

Στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων, ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ [Ümit Dündar] ολοκληρώνει τη διετή θητεία του στη διοίκηση δύναμης.

Ωστόσο, αναφέρεται ότι η θητεία του Ουμίτ Ντουντάρ, ο οποίος δεν έχει ακόμη φτάσει το όριο ηλικίας, μπορεί να παραταθεί κατά ένα έτος.

Η θητεία του 3ου Διοικητή του Στρατού Αντιστράτηγου Σεφέρ Ονγκάι [Şeref Öngay] και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου αντιστράγητου Μετίν Γκουράκ παρατάθηκαν πέρυσι.

Στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πτέραρχος Χασάν Κιουτσούκακιούζ  [Hasan Küçükakyüz] ολοκληρώνει την τρίτη χρονιά του.

Λέγεται ότι ο πτέραρχος Χασάν Κιουτσούκακιούζ , του οποίου η θητεία παρατάθηκε πέρυσι, μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται για ένα ακόμη έτος.

Ο ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ [ Adnan Özbal] συμπληρώνει το τρίτο έτος του στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Αναφέρεται ότι η θητεία του Οζμπάλ μπορεί να παραταθεί κατά ένα έτος.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας