Τουρκία: στο Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Άγκυρα Ερβέ Μαγκρό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μετά τη σκανδαλώδη υποδοχή στη γαλλική Γερουσία, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα Ερβέ Μαγκρό. Ο πρέσβης επανέλαβε τις προσδοκίες από τις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Παρά τις επανειλημμένες ανησυχίες και προειδοποιήσεις της Τουρκίας για την ασφάλειά της, η Γαλλία φιλοξένησε τα μέλη της YPG στη Συρία και τα γυναικεία παρακλάδια της, YPJ, στη Γαλλική Γερουσία αυτή την εβδομάδα και τους απένειμε τα λεγόμενα «τιμητικά» μετάλλια.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ενώ πολλοί Γάλλοι γερουσιαστές και πολιτικοί παρευρέθηκαν στη σκανδαλώδη δεξίωση που διοργάνωσε η Ένωση Γαλλο-Κούρδων Επιχειρηματιών, στις ομιλίες δόθηκε το μήνυμα ότι η υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG θα συνεχιστεί.

Η αντίδραση της Τουρκίας προς τη Γαλλία ήταν σκληρή. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από διπλωματικές πηγές, ο Ερβέ Μαγκρό, πρέσβης της Γαλλίας στην Άγκυρα, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τονίστηκε στον Πρέσβη ότι η φιλοξενία των μελών του YPG, YPG, του γυναικείου κλάδου της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη Συρία και των γυναικείων παραρτημάτων του, YPJ, στη Γαλλική Γερουσία και ότι «βραβεύτηκαν με μετάλλιο τιμής» δεν έγιναν δεκτά και το γεγονός αυτό καταδικάστηκε έντονα.

Οι επιθέσεις του PKK/PYD/YPG και του λεγόμενου SDG κατά της Τουρκίας και των Σύριων και οι αυτονομιστικές και αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές τους στην περιοχή τέθηκαν υπόψη του Πρέσβη για άλλη μια φορά. Ο πρέσβης επανέλαβε επίσης τις προσδοκίες από τις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ, μια από τις χώρες που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες του PKK, φιλοξένησε τον ηγέτη των τρομοκρατών Σαλίχ Μουσλίμ στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον Μάιο του 2017.

Αναφέρθηκε ότι ο ηγέτης των τρομοκρατών Μουσλίμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ολάντ στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι, ζήτησε υποστήριξη από τη Γαλλία κατά του DAESH.

hurriyet.com.tr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα