Τουρκία σε Γερμανία για τη «μαύρη λίστα» εταιρειών: Συγνώμη έγινε παρεξήγηση!

25/7/17 | 0 | 0 | 518 εμφανίσεις

Ένα βήμα πίσω κάνει η Άγκυρα στη σύγκρουση με την Γερμανία, με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να αποσύρει τη «μαύρη λίστα» γερμανικών εταιρειών για υποτιθέμενη στήριξη τρομοκρατών λέγοντας πως επρόκειτο για παρεξήγηση. Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο εμφανίζεται άτεγκτο απέναντι στην Άγκυρα, απειλώντας εμμέσως μέχρι και με πάγωμα της τελωνειακής ένωσης:
 Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως γίνεται συζήτηση με τα μέλη της ΕΕ για το εάν «έχει πλέον νόημα να παραταθεί η τελωνειακή ένωση με την Τουρκία».
Προηγουμένως, η Τουρκία είχε προσπαθήσει να απομακρύνει ένα από τα πολλά αγκάθια με το Βερολίνο που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες: Η Άγκυρα είχε λίστα σχεδόν 700 γερμανικών εταιρειών τις οποίες κατηγορούσε πως «υποστηρίζουν την τρομοκρατία» –δηλαδή είχαν σχέσεις με υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τη Δευτέρα πως η Τουρκία απέσυρε τη λίστα, μιλώντας για… παρεξήγηση. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου το τουρκικό υπουργείο είχε αποσύρει τη σχετική λίστα που είχε στείλει μέσω της Interpol. Στο σχετικό τηλεφώνημα από την Άγκυρα δόθηκε η εξήγηση ότι επρόκειτο για «παρεξήγηση» και «λάθος στην τηλεπικοινωνία»
  • Αναδημοσίευεση από tovima.gr.

 

Ερντογάν και Μέρκελ σε πρόσφατη συνάντησή τους (φωτ.: EPA / Friedemann Vogel)
http://www.pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας