Τουρκία: Πάνω από 1300 πολίτες βασανίστηκαν κατά τη σύλληψή τους σε ένα 8μηνο

28/10/20 | 0 | 0 | 107 εμφανίσεις

Τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε βία εναντίον τουλάχιστον 637 ειρηνικών διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων, βασανίζοντας και κακομεταχειρίζοντας 1346 πολίτες κατά την προσαγωγή τους στα αστυνομικά κτήρια, όπως αναφέρει νέα έκθεση που κυκλοφόρησε από το Τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (TIHV).

Συνολικά, 38 δημοσιογράφοι και ένας συγγραφέας τέθηκαν υπό κράτηση από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Αυγούστου φέτος, εκ των οποίων 17 συνελήφθησαν και εννέα απελευθερώθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο, αναφέρει η έκθεση του TIHV .

Όπως καταγράφεται τουλάχιστον 24 άτομα προσήχθησαν για κατηγορίες προσβολής του Τούρκου προέδρου, τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν και ξεκίνησε έρευνα εναντίον ενός. Ένας κρατούμενος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση,

Σύμφωνα με τον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα, η προσβολή του προέδρου είναι έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση ενός έως τεσσάρων ετών. Ο αριθμός τέτοιων περιπτώσεων αυξήθηκε στα ύψη από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2014.

Επιπλέον, τα τουρκικά δικαστήρια, φέτος, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε 53 εγχώρια διαδικτυακά κανάλια, 75 ιστότοπους, δύο ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, πέντε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, 59 διάφορες διαδικτυακές πληροφορίες και 145 διευθύνσεις IP, αναφέρει η έκθεση.

«Московский комсомолец»

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας