Τουρκία: Ο πρέσβης της Σουηδίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για υποστήριξη των Κούρδων

20/4/21 | 0 | 0 | 120 εμφανίσεις

Μετά την σκανδαλώδη συνάντηση του Σουηδού υπουργού Άμυνας Peter Hultqvist με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK/YPG,  κλήθηκε ο πρέσβης της Σουηδίας στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει η τουρκική Haberler.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρέσβης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την υποστήριξη που δόθηκε σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από διπλωματικές πηγές,  καταδικάστηκε έντονα η συνάντηση του υπουργού της Σουηδίας με τους ηγέτες της τρομοκρατίας και ‘βλάφθηκαν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις’.

Τι έγινε;

Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Peter Hultqvist συνομίλησε με τον Φερχάτ Αμπντί Σαχίν, τον λεγόμενο γενικό διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG / PKK, που χρησιμοποιούν το όνομα «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», και εξέφρασε την υποστήριξή του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με την τηλεδιάσκεψη, ο Σουηδός υπουργός Hultqvist είπε τα εξής στη συνάντηση:

«Ως Σουηδία, (με το YPG / PKK) είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να σας βοηθήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να βρούμε μια λύση για τα κέντρα κράτησης και τους κρατουμένους. Προσωπικά, εργάζομαι για την κατασκευή νέων και βελτιωμένων κέντρων κράτησης και βελτίωσης των συνθηκών στα παλιά κέντρα. Θα συζητήσω το ζήτημα με την κυβέρνηση και τους συμμάχους μου», είπε.

Ο Hultqvist δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την κυβέρνησή του για να στείλει εκπροσώπους στις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας για να υποστηρίξει τη λεγόμενη αυτόνομη διοίκηση του YPG / PKK.

Όντας μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν το YPG / PKK, η Σουηδία στέλνει τακτικά επίσημες αντιπροσωπείες στις κατεχόμενες περιοχές στην ανατολική Συρία και συνομιλεί με τρομοκράτες ηγέτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Anadolu από τοπικές πηγές, η Σουηδία δημιούργησε γραφείο συνδέσμου στην περιφέρεια Malikkiye της επαρχίας Haseke στη βορειοανατολική Συρία.

Το γραφείο, το οποίο αναμένεται να αναλάβει το έργο της διασφάλισης του συντονισμού μεταξύ της σουηδικής κυβέρνησης και του οργανισμού, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Παρέχοντας οικονομική υποστήριξη στις λεγόμενες αυτόνομες διοικήσεις του YPG / PKK, η Σουηδία υποστηρίζει επίσης έργα υποδομής στην περιοχή μέσω οργανισμών βοήθειας.

Haberler

– https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας