Τουρκία: Ο Μενέντεζ επιτίθεται πάλι κατά της Τουρκίας- τώρα για τους γυμνούς μετανάστες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 


«Ενώ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, ένα νέο θέμα έντασης έχει αναδειχθεί»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μοιράστηκε μια φωτογραφία μιας ομάδας προσφύγων γυμνών στον λογαριασμό του στα social media, λέγοντας:

«Η στάση της Τουρκίας απέναντι στους 92 μετανάστες που διασώσαμε στα σύνορα σήμερα είναι ντροπή για τον πολιτισμό. Αναμένουμε από την Άγκυρα να ερευνήσει το περιστατικό και τελικά να προστατεύσει τα σύνορά της με την ΕΕ», είπε.

Η συζήτηση, που ξεκίνησε με αυτή τη φωτογραφία και τις κατηγορίες κατά της Τουρκίας, προκάλεσε σε λίγη ώρα άνοδο της έντασης στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε το περιστατικό

Ενώ η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία ότι ανάγκασε 92 μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα και τους απογύμνωσε πριν το κάνει, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Προέδρου Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε:

«Θέλω η Ελλάδα να εγκαταλείψει την απάνθρωπη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες το συντομότερο δυνατό και στις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας. Σας προσκαλούμε να βάλετε τέλος στις ψευδείς κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στην κρίση μεταξύ των δύο χωρών παρενέβη και η Ευρώπη. Ενώ η συνοριακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας την περασμένη εβδομάδα, η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Paulina Bakula, είπε: «Αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και κάποιοι με ορατές πληγές».

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν την Τουρκία

Σήμερα, όμως, ήρθε μια νέα δήλωση από τις ΗΠΑ… Ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος είναι γνωστός για τη στάση του κατά της Τουρκίας, έκανε πολύ σκληρές δηλώσεις για το περιστατικό.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να ξεκινήσουν έρευνα για το θέμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μενέντεζ είπε: «Εκτιμώ τη διάσωση των ελληνικών αρχών 92 προσφύγων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Απαιτώ επίσης να διερευνηθεί η απάνθρωπη μεταχείριση που εφαρμόζεται σε αυτούς τους πρόσφυγες».

sozcu.com.tr

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα