Τουρκία: Ο Ερντογάν έκλεισε πανεπιστήμιο συνιδρυτής του οποίου ήταν ο Νταβούτογλου

30/6/20 | 0 | 0 | 180 εμφανίσεις
Διάταγμα για το κλείσιμο πανεπιστημίου, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου -προτού ιδρύσει δικό του κόμμα- υπέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο διάταγμα σημειώνεται ότι «αποφασίστηκε να αρθούν οι εγκρίσεις λειτουργίας του Πανεπιστημίου Σεχίρ».

Το Πανεπιστήμιο Σεχίρ ιδρύθηκε το 2008 και έγινε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προτιμά η νέα συντηρητική ελίτ της Τουρκίας.

Οι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου το είχαν εγκαινιάσει το 2010, όταν ο πρώτος ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης και ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Νταβούτογλου έγινε στη συνέχεια πρωθυπουργός το 2014, όταν ο κ. Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος. Το 2016 παραμερίσθηκε και πέρυσι ίδρυσε δικό του πολιτικό σχηματισμό, το Κόμμα του Μέλλοντος.

Ακολούθως, το Πανεπιστήμιο Σεχίρ βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στους δύο πρώην συμμάχους.

Τον Δεκέμβριο οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Σεχίρ ανεστάλησαν προσωρινά και μεταφέρθηκαν σε άλλο ίδρυμα, επισήμως εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών του πανεπιστημίου.

Τον Ιανουάριο, το κράτος διόρισε νέους διοικητές στο ίδρυμα που διευθύνει το πανεπιστήμιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Καθημερινή

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Του Παντελή Σαββίδη Την ώρα που δημοσιευόταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν διακεκριμένοι βυζαντινολόγοι, οθωμανολόγοι  και ακαδημαϊκοί της Τέχνης από όλον τον κόσμο με την οποία ζητούσαν να μην καταλήξει, η Αγία Σοφία, εργαλείο σε παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής, ήρθε και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας