Τουρκία: «Λάθος βήμα το δημοψήφισμα στην Κουρδική Περιφέρεια για ανεξαρτησία»

1/4/17 | 0 | 0 | 441 εμφανίσεις

 

«Μιλήσαμε με τους αξιωματούχους της Κουρδικής Περιφέρειας (του Ιράκ) για το ζήτημα του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία, πιστεύουμε ότι είναι ένα λάθος βήμα», είπε ο πρέσβης Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής  Προεδρίας.

Στη συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό συγκρότημα ο Καλίν περιέγραψε ως επιτυχή την στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» με την ολοκλήρωσή της, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια θα συνεχισθούν.

Στις δηλώσεις του για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Κουρδικής Περιφέρειας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Μασούντ Μπαρζανί, ο Καλίν είπε ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση κατά τη στιγμή που υπάρχει μια εύθραυστη διαδικασία στην περιοχή, τόσο στο πλαίσιο του αγώνα κατά του PKK, όσο και στον αγώνα κατά του Daesh.

Δήλωσε ότι η αστάθεια δεν περιορίζεται μόνο στο Ιράκ, αλλά απλώνεται  και σε άλλες περιοχές με κριτήριο τις εθνοτικές, θρησκευτικές διαχωριστικές γραμμές  ή ταυτότητες και  πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προσδοκεί να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική από τις αρχές.(timeturk.com)

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας