Τουρκία: Καταδικάζει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις κυρώσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία που εγκρίθηκε χθες στο Στρασβούργο.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει απόλυτα τη μη δεσμευτική πρόταση που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ) κατά της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (σ.σ. το ψευδοκράτος)», ενώ σημειώνει πως «αυτή η απόφαση που αναμφίβολα υπαγορεύεται από την “ελληνοκυπριακή διοίκηση” (Κυπριακή Δημοκρατία), δείχνει για άλλη μια φορά πόσο προκατειλημμένη είναι η Ευρωβουλή στο Κυπριακό».

«Εάν διατηρήσουν αυτήν την προσέγγιση και νοοτροπία, δεν είναι δυνατόν τα όργανα της ΕΕ να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού», επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στο νησί της Κύπρου, να λάβει υπόψη την παρουσία του τουρκοκυπριακού λαού και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΕΕ έναντι των τουρκοκυπρίων τον Απρίλιο του 2004».

«Η Τουρκία δεν δέχεται καμία απειλή και κανέναν εκβιασμό και θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων, αλλά και τις προσπάθειες διαλόγου», καταλήγει η ανακοίνωση.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα