Τουρκία: «Θα εξετασθεί εάν αποσταλούν τουρκικές δυνάμεις για την κατάληψη του Καραμπάχ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ είπε σήμερα, Παρασκευή, ότι οι βουλευτές στη χώρα του μπορούν να μελετήσουν το ζήτημα της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν στην ένοπλη διαμάχη με την Αρμενία να καταλάβει τα εδάφη στην περιοχή Καραμπάχ.

Ο Σεντόπ πρόσθεσε, σε δήλωσή του στο ρωσικό πρακτορείο “Novosti”, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανάγκη αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Καραμπάχ, λόγω της ικανότητας του Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του από μόνο του.

Από αυτή την άποψη, συνέχισε, «τις τελευταίες ημέρες, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έδειξαν ότι είναι ικανές να πετύχουν τη δική τους νίκη, δείχνοντας αποφασιστικότητα και επιμονή στην απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών».

Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι η αποστολή των τουρκικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν θα είναι απαραίτητη, εκτός εάν παρέμβουν εξωτερικά μέρη σε αυτήν τη σύγκρουση»,  σύμφωνα με το πρακτορείο «Ria Novosti».

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου τόνισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που ζητούν την άμεση, πλήρη και άνευ όρων απόσυρση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει την απόλυτη υποστήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία για το Καραμπάχ, αλλά απορρίπτει τις αρμενικές κατηγορίες ότι συμμετέχει (επίσημα) στρατιωτικά σε αυτήν.

Turk Press

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα