Τουρκία: Επίθεση σε ΗΠΑ για την ένταξη της Κύπρου σε πρόγραμμα Στρατιωτικής εκπαίδευσης

9/7/20 | 0 | 0 | 288 εμφανίσεις

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΟΣΜΟΣ09|07|2020 | 04:33


O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η ενέργεια των ΗΠΑ να την εντάξουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του αμερικανικού στρατού.

Το ΥΠ.ΕΞ της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του τα βάζει με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως η ενέργεια αυτή περιπλέκει περισσότερο το Κυπριακό ζήτημα και κάνει λόγο για ενέργεια που «δεν συμβάλει στην διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πρωτοβουλίες που δεν τηρούν ισορροπία μεταξύ των μερών δεν θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο νησί, ούτε θα συμβάλουν στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ Τουρκίας, Χάμι Ακσόι, όπως τονίζει το πρακτορείο Anadolu.
«Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, αυτά τα βήματα δεν θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αλλά αντίθετα ενισχύουν την ασυμβίβαστη προσέγγιση της ελληνικής πλευράς», πρόσθεσε ο Ακσόι, σε απάντηση με την απόφαση του Πομπέο.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkia-epithesi-se-ipa-kypros-stratiotiko-programma

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας