Τουρκία: Επίθεση σε ΗΠΑ για την ένταξη της Κύπρου σε πρόγραμμα Στρατιωτικής εκπαίδευσης

9/7/20 | 0 | 0 | 229 εμφανίσεις

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΟΣΜΟΣ09|07|2020 | 04:33


O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η ενέργεια των ΗΠΑ να την εντάξουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του αμερικανικού στρατού.

Το ΥΠ.ΕΞ της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του τα βάζει με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως η ενέργεια αυτή περιπλέκει περισσότερο το Κυπριακό ζήτημα και κάνει λόγο για ενέργεια που «δεν συμβάλει στην διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πρωτοβουλίες που δεν τηρούν ισορροπία μεταξύ των μερών δεν θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο νησί, ούτε θα συμβάλουν στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ Τουρκίας, Χάμι Ακσόι, όπως τονίζει το πρακτορείο Anadolu.
«Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, αυτά τα βήματα δεν θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αλλά αντίθετα ενισχύουν την ασυμβίβαστη προσέγγιση της ελληνικής πλευράς», πρόσθεσε ο Ακσόι, σε απάντηση με την απόφαση του Πομπέο.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkia-epithesi-se-ipa-kypros-stratiotiko-programma

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Μελέτης Μελετόπουλος 4 Αυγούστου 2020, 06:07 Η τουρκική τακτική οδηγεί νομοτελειακά σε σύγκρουση επί του πεδίου Η Τουρκία (πιθανότατα αν και όχι σίγουρα) θα πραγματοποιήσει εντός των επομένων μηνών ή και εβδομάδων μία κίνηση που θα διαμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας