Τουρκία: Απειλούνται Κούρδοι χωρικοί με κατάσχεση σπιτιών εάν δεν ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Κούρδοι χωρικοί απειλούνται με κατάσχεση των σπιτιών τους εάν δεν ψηφίσουν ‘Ναι’ στο τουρκικό δημοψήφισμα, σημειώνει στην αγγλική το πρακτορείο ‘Firat’

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας χωρικών στην επαρχία Μπιτλίς έχουν κατασχεθεί και ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να τους πάρουν πίσω εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν  επικρατήσει το «Ναι».

Δύο ημέρες πριν από δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, η πίεση αυξήθηκε κατά των (Κούρδων) ψηφοφόρων και των κομματικών στελεχών στην επαρχία Μπιτλίς, όπου το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών – HDP, είναι ισχυρό.

Το παράρτημα του κόμματος αυτού στην Μπιτλίς υπέστε πολλές επιδρομές την περασμένη εβδομάδα και αρκετά από τα στελέχη έχουν συλληφθεί, αλλά οι τα υπόλοιπα στελέχη συνεχίζουν να εργάζονται με αποφασιστικότητα, όπως γράφει στην αγγλική το ημιεπίσημο κουρδικό πρακτορείο  ‘Firat’.

Το δημοσίευμα, σημειώνει ότι στο χωριό Βασάν και ορισμένα άλλα χωριά στην Μπιτλίς. Οι κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας τους κατασχέθηκαν και θα μπορούσαν να τους επιστραφούν μόνο εάν το αποτέλεσμα στην περιοχή τους βγήκε υπέρ του «ναι» στον Ερντογάν.

Σε πολλά χωριά οι Κούρδοι έχουν απειληθεί: «Εάν το αποτέλεσμα σε αυτό το χωριό δεν βγει ‘Ναι’, το κράτος θα κατασχέσει όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας», είπαν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι.

(anfenglish.com)

 

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα