Τουρκία: Απαγoρεύει την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στην Άγκυρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Τουρκία απαγόρευσε την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη Άγκυρα, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές, «αναστέλλοντας τις επαφές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με την Ολλανδία».

Η Τουρκία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τους Ολλανδούς διπλωμάτες, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, απαγορεύοντας έτσι την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη Άγκυρα.

«Λάβαμε την απόφαση ότι μέχρι να εκπληρωθούν οι όροι που έχουμε θέσει, δεν θα επιτραπεί στον Ολλανδό πρέσβη στην Τουρκία να επιστρέψει στην χώρα», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος μετά από την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

«Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν Ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο», τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος. «Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, απάντησε: «Εάν χρειαστεί θα κάνουμε τα δέοντα βήματα. Εαν χρειαστεί μπορούμε να αναθεωρήσουμε την στάση μας στο προσφυγικό».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός για την ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του κατά της Ολλανδίας και της ΕΕ είχε πει ότι «η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της διέλευσης (των προσφύγων) από ξηράς»

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα